+ 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259


FT-Shop
Bottarga / Avgotaraho - Icre de Chefal Uscate, Intreaga, 250 g - Trikalinos, Grecia

Bottarga / Avgotaraho - Icre de Chefal Uscate, Intreaga, 250 g - Trikalinos, Grecia


 

430,00  Lei

BOS 34060

Cere info stoc

+

Bottarga / Avgotaraho - Icre de Chefal Uscate, Intreaga, 250 g - Trikalinos, Grecia

 

Icrele de chefal sunt o delicatesa extrem de apreciata si de valoroasa in regiunea mediteraneana. In Italia se numesc bottarga, in Franta poutargue, iar in Spania huelva de mujol.

Familia Trikalinos produce avgotaraho, asa cum este cunoscuta in Grecia, inca de acum 150 de ani, folosind o metoda speciala extrem de delicata si sofisticata de sarare si uscare. Astfel, produsul final, spre deosebire de bottarga obisnuita (care este foarte dura, uscata si sarata), isi pastreaza o cantitate mai mare de umiditate, iar procentul de sare este diminuat. Pentru a-i mentine calitatea exceptionala, fiecare piesa din aceasta delicatesa pretioasa este acoperita cu un strat de ceara de albine adevarata care ii pastreaza aroma, gustul si textura intr-un mod natural. De aceea, bottarga produsa de Trikalinos este cea mai buna din lume!

Bucatari renumiti ca Jamie Oliver sau Ferran Adria considera bottarga Trikalinos unul dintre primele 30 de alimente existente in lume.

Bottarga Trikalinos este minunat echilibrata in ceea ce priveste aroma, gustul si textura. Poate fi savurata cruda, feliata subtire si apoi stropita cu ulei de masline de calitate sau razuita peste unt proaspat; sau se poate folosi in preparate rafinate cum ar fi paste, risotto sau supe mediteraneene, adaugata la final pentru a-si pastra proprietatile exceptionale.

Ingrediente: icre de chefal auriu (peste), sare grunjoasa.

Pachet: 250 g (1 bucata).

A se pastra la rece, dar un mai putin de + 4oC.

Producator: Trikalinos, Grecia

Nicio postare gasita