Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Aceto Balsamico Tradizionale DOP, Affinato, Maturat 12 Ani, Cutie Cadou, 100 ml - Malpighi, Italia

PRECOMANDĂ Ce înseamnă Precomandă?
0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
B10048
Producator: Malpighi
48840 Lei
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 11.000 de Produse ORIGINALE
Plăți Securizate prin iPay BT
Livrare Curier RAPID
  • Livrare produse

Descriere produs

Aceto Balsamico Tradizionale DOP, Affinato, Maturat 12 Ani, Cutie Cadou, 100 ml - Malpighi, Italia

Acetaia Malpighi, din Modena, Italia, are o traditie indelungata in producerea otetului balsamic de inalta calitate si continua sa realizeze numai oteturi balsamice exceptionale.

Aceto Balsamico Tradizionale di Modena este rezultatul unor caracteristici specifice in ceea ce priveste clima, solul si soiurile de struguri tipice regiunii Modena, impreuna cu arta concentrarii mustului si a delicatei proceduri anuale de decantare dintr-un butoi in altul.

Dupa zdrobirea strugurilor, si inainte de inceperea fermentarii, mustul este fiert in vase, in aer liber si la presiunea ambientala, pana se obtine o concentratie de 30 - 50% (in functie de producator).

Dupa o lunga perioada de decantare, mustul concentrat intra intr-un proces natural de fermentare si bioxidare acetica, urmare a actiunii drojdiilor si acetobacteriilor. Produsul trece apoi printr-o faza denumita maturare care are o importanta fundamentala pentru formarea aromelor tipice ale unui adevarat Balsamico.

Urmeaza, apoi, faza de invechire in timpul careia caracteristicile produsului dobandesc finetea optima.

Fazele de Productie. Cele trei faze se succed in serii de butoiase din esente de lemn diferite (in principal stejar, castan, dud, cires si ienupar) si de volum descrescator si variabil de la 75/100 litri la aproximativ 10 litri.

Fiecare tip de lemn confera otetului caracteristici specifice; castanul bogat in tanini contribuie la culoarea inchisa, dudul concentreaza produsul mai intens, ienuparul ii confera note rasinoase, ciresul indulceste gustul, iar stejarul – lemn pretios pentru otetul deja matur – ii confera un parfum vanilat caracteristic.

Diferenta in ceea ce priveste capacitatea butoiaselor este data de necesitatea transvazarii anuale in mod adecvat. Aceasta consta in umplerea butoiasului urmator tinand cont de lichidul ramas in butoiasul precedent, avand in vedere pierderea anuala ca urmare a evaporarii.

Aceste operatii necesita competenta si atentie in ceea ce priveste starea evolutiva a produsului, pentru asigurarea dezvoltarii optime “in secolele” viitoare.

Aceto Balsamico Tradizionale DOP Affinato trebuie maturat cel putin 12 ani si este supus controalelor de calitate stricte ale Consorzio Tutela Aceto Balsamico Tradizionale di Modena. Mustul este obtinut dintr-un amestec de patru soiuri de struguri tipice regiunii Modena (Trebbiano si Lambrusco, Spergola si Berzemino).

Culoare brun inchis, intens si stralucitor. Acest otet balsamic dens si complex este caracterizat de un “buchet” persistent, cu arome intense specifice si de o dulceata armonioasa cu tente condimentate. Gustul dulce-acrisor echilibrat, vivace, plin si catifelat, aduce a fructe confiate, cu note de baric si tutun.

Recomandari: este un produs cu o mare versatilitate. De preferinta, se foloseste crud, se exprima cel mi bine impreuna cu Parmigiano Reggiano si capsuni. Delicios cu ulei de masline extravirgin, in salate. Se asociza minunat cu fripturile, legumele si pestele la gratar si cu preparatele fierte; deasemenea, cu somon afumat, paste, pizza, risotto, ciocolata si inghetata. Exalta aromele si gustul oricarui preparat. Excelent si ca digestiv.

Sticla tipica, de forma sferica cu baza rectangulara, din sticla masiva, este obligatorie pentru toti producatorii, asa cum se prevede in “Norme del Disciplinare di Produzione”. Sticla este sigilata cu sigiliu numerotat.

Se livreaza in cutie cadou.

Aciditate: 6%

Sticla specifica: 100 g

Ingrediente: must concentrat prin fierbere si fermentat.  

Producator: Malpighi, Italia

Valori Nutritionale (Per 100g/100ml produs)

Valoare Energetica: 1189 kJ/284kcal

Grasimi: 0,1 g

din care, acizi grasi saturati: 0,1 g

Carbohidrati: 71 g

din care, zahar: 71 g

Proteine: 0,9 g

Sare: 0,03 g

Detalii speciale

Producator:
Malpighi

BIO sortiment

Produs BIO:

Informatii Utile

FT-Shop.ro face eforturi permanente pentru a pastra acurateatea informatiilor de pe site.

Imaginile produselor au caracter informativ si sunt afisate cu titlu de prezentare.

Ambalajele si unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara o instiintare prealabila sau pot contine erori de operare, astfel ca nu putem fi raspunzatori de eventuale diferente (in ceea ce priveste culoarea, forma, aspectul) intre imaginea afisata si cea a produsului livrat.

De aceea va rugam sa consultati intotdeauna ambalajul produsului.

Promotiile prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Reviews

Review-uri:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stele
    0
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • 1 stea
    0
Ai folosit acest produs?
Spune ceva despre el pentru a-i ajuta si pe altii sa ia decizia corecta
Arata review-uri cu:
5 stele (0 Review-uri)
4 stele (0 Review-uri)
3 stele (0 Review-uri)
2 stele (0 Review-uri)
1 stea (0 Review-uri)

Inca nu au fost scrise Review-uri pentru acest produs