+ 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259


Aceto Balsamico Tradizionale DOP, Extravecchio, Maturat 25 Ani, Cutie Cadou, 100 ml - Malpighi, Italia
Fotografiile nu creeaza obligatii contractuale

Aceto Balsamico Tradizionale DOP, Extravecchio, Maturat 25 Ani, Cutie Cadou, 100 ml - Malpighi, Italia

BOS 10052

 

Pret: 649,00 Lei

*Pretul include TVA

In stoc
+

Ai nevoie de ajutor?

  + 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259

Aceto Balsamico Tradizionale DOP, Extravecchio, Maturat 25 Ani, Cutie Cadou, 100 ml - Malpighi, Italia

 

Acetaia Malpighi, din Modena, Italia, are o traditie indelungata in producerea otetului balsamic de inalta calitate si continua sa realizeze numai oteturi balsamice exceptionale.

Aceto Balsamico Tradizionale di Modena este rezultatul unor caracteristici specifice in ceea ce priveste clima, solul si soiurile de struguri tipice regiunii Modena, impreuna cu arta concentrarii mustului si a delicatei proceduri anuale de decantare dintr-un butoi in altul.

Dupa zdrobirea strugurilor, si inainte de inceperea fermentarii, mustul este fiert in vase, in aer liber si la presiunea ambientala, pana se obtine o concentratie de 30 - 50% (in functie de producator). Dupa o lunga perioada de decantare, mustul concentrat intra intr-un proces natural de fermentare si bioxidare acetica, urmare a actiunii drojdiilor si acetobacteriilor. Produsul trece apoi printr-o faza denumita maturare care are o importanta fundamentala pentru formarea aromelor tipice ale unui adevarat Balsamico.

Urmeaza, apoi, faza de invechire in timpul careia caracteristicile produsului dobandesc finetea optima.   

Fazele de Productie. Cele trei faze se succed in serii de butoiase din esente de lemn diferite (in principal stejar, castan, dud, cires si ienupar) si de volum descrescator si variabil de la 75/100 litri la aproximativ 10 litri. Fiecare tip de lemn confera otetului caracteristici specifice; castanul bogat in tanini contribuie la culoarea inchisa, dudul concentreaza produsul mai intens, ienuparul ii confera note rasinoase, ciresul indulceste gustul, iar stejarul – lemn pretios pentru otetul deja matur – ii confera un parfum vanilat caracteristic. Diferenta in ceea ce priveste capacitatea butoiaselor este data de necesitatea transvazarii anuale in mod adecvat. Aceasta consta in umplerea butoiasului urmator tinand cont de lichidul ramas in butoiasul precedent, avand in vedere pierderea anuala ca urmare a evaporarii. Aceste operatii necesita competenta si atentie in ceea ce priveste starea evolutiva a produsului, pentru asigurarea dezvoltarii optime “in secolele” viitoare.

Aceto Balsamico Tradizionale DOP Extravecchio trebuie maturat cel putin 25 ani si este supus controalelor de calitate stricte ale Consorzio Tutela Aceto Balsamico Tradizionale di Modena. Mustul este obtinut dintr-un amestec de patru soiuri de struguri tipice regiunii Modena (Trebbiano si Lambrusco, Spergola si Berzemino).

Culoare brun inchis, intens si stralucitor. Acest otet balsamic dens si complex este caracterizat de un “buchet” persistent, cu arome intense specifice si de o dulceata armonioasa cu tente condimentate. Gustul dulce-acrisor echilibrat, vivace, plin si catifelat, aduce a fructe confiate, cu note de ierburi aromatice uscate si prune uscate.

Recomandari: este un produs cu o mare versatilitate. De preferinta, se foloseste crud, se exprima cel mi bine impreuna cu Parmigiano Reggiano si capsuni. Delicios cu ulei de masline extravirgin, in salate. Se asociza minunat cu fripturile, legumele si pestele la gratar si cu preparatele fierte; deasemenea, cu somon afumat, paste, pizza, risotto, ciocolata si inghetata. Exalta aromele si gustul oricarui preparat. Excelent si ca digestiv.

Sticla tipica, de forma sferica cu baza rectangulara, din sticla masiva, este obligatorie pentru toti producatorii, asa cum se prevede in “Norme del Disciplinare di Produzione”. Sticla este sigilata cu sigiliu numerotat.

Se livreaza in cutie cadou.

Aciditate: 6%

Sticla specifica, cu capison auriu: 100 g

Ingrediente: must concentrat prin fierbere si fermentat.  

Producator: Malpighi, Italia

Nicio postare gasita

Clientii care au Vazut acest Produs au Vazut si:
Recomandari - Produse din aceeasi Categorie

  Pret: 350,00 Lei

  Pret: 1.525,00 Lei

  Pret: 2.240,00 Lei

  Pret: 3.549,00 Lei

Produse gourmet din toata lumea: delicatese, bucatarie moleculara, produse bio, ingrediente, cutite, accesorii bucatarie, vase de gatit, condimente, mirodenii, foie gras, trufe, caviar, stridii, homar, mezeluri, jamon de bellota, branzeturi, pahare cristal, vin, cognac, champagne, tacamuri, cafea, ceai, ciocolata, vanilie, sofran, otet balsamic, vesela, BBQ, carne, peste, accesorii bar, carti culinare esentiale.
Dr. Nicolae D. Staicovici nr. 24, Bucuresti, sector 5, 050559
Tel: 031 431 1115