Atenție Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Dragi clienti,

Pentru a preintampina raspandirea coronavirus (COVID-19), va rugam sa acceptati livrarea numai prin curier si sa limitati la minimum vizitele la showroom-ul nostru. Astfel vom fi toti mai bine protejati. Tinem sa va anuntam ca purtarea mastii este obligatorie in incinta showroom-ului nostru. Va multumim pentru intelegere!

Aceto Balsamico Tradizionale DOP, Riserva Ginepro, Maturat 80 Ani, Cutie Cadou, 100 ml - Malpighi, Italia

PRECOMANDĂ Ce înseamnă Precomandă?
B10051
|  Producator: Malpighi

2.898 Lei (TVA inclus)

Aceto Balsamico Tradizionale DOP, Riserva Ginepro, Maturat 80 Ani, Cutie Cadou, 100 ml - Malpighi, Italia   Acetaia Malpighi, din Modena, Italia, are o traditie indelungata in producerea otetului balsamic de inalta calitate si continua sa realizeze numai oteturi balsamice...
+

Aceto Balsamico Tradizionale DOP, Riserva Ginepro, Maturat 80 Ani, Cutie Cadou, 100 ml - Malpighi, Italia

 

Acetaia Malpighi, din Modena, Italia, are o traditie indelungata in producerea otetului balsamic de inalta calitate si continua sa realizeze numai oteturi balsamice exceptionale.

Aceto Balsamico Tradizionale di Modena este rezultatul unor caracteristici specifice in ceea ce priveste clima, solul si soiurile de struguri tipice regiunii Modena, impreuna cu arta concentrarii mustului si a delicatei proceduri anuale de decantare dintr-un butoi in altul.

Dupa zdrobirea strugurilor, si inainte de inceperea fermentarii, mustul este fiert in vase, in aer liber si la presiunea ambientala, pana se obtine o concentratie de 30 - 50% (in functie de producator). Dupa o lunga perioada de decantare, mustul concentrat intra intr-un proces natural de fermentare si bioxidare acetica, urmare a actiunii drojdiilor si acetobacteriilor. Produsul trece apoi printr-o faza denumita maturare care are o importanta fundamentala pentru formarea aromelor tipice ale unui adevarat Balsamico.

Urmeaza, apoi, faza de invechire in timpul careia caracteristicile produsului dobandesc finetea optima.   

Fazele de Productie. Cele trei faze se succed in serii de butoiase din esente de lemn diferite (in principal stejar, castan, dud, cires si ienupar) si de volum descrescator si variabil de la 75/100 litri la aproximativ 10 litri. Fiecare tip de lemn confera otetului caracteristici specifice; castanul bogat in tanini contribuie la culoarea inchisa, dudul concentreaza produsul mai intens, ienuparul ii confera note rasinoase, ciresul indulceste gustul, iar stejarul – lemn pretios pentru otetul deja matur – ii confera un parfum vanilat caracteristic. Diferenta in ceea ce priveste capacitatea butoiaselor este data de necesitatea transvazarii anuale in mod adecvat. Aceasta consta in umplerea butoiasului urmator tinand cont de lichidul ramas in butoiasul precedent, avand in vedere pierderea anuala ca urmare a evaporarii. Aceste operatii necesita competenta si atentie in ceea ce priveste starea evolutiva a produsului, pentru asigurarea dezvoltarii optime “in secolele” viitoare.

Aceto Balsamico Tradizionale DOP Riserva Ginepro trebuie maturat cel putin 80 ani si este supus controalelor de calitate stricte ale Consorzio Tutela Aceto Balsamico Tradizionale di Modena. Mustul este obtinut dintr-un amestec de patru soiuri de struguri tipice regiunii Modena (Trebbiano si Lambrusco, Spergola si Berzemino).

Culoare brun inchis, intens si stralucitor. Acest otet balsamic dens si complex este caracterizat de un “buchet” persistent, cu arome intense specifice si de o dulceata armonioasa cu tente condimentate. Gustul dulce-acrisor echilibrat, vivace, plin si catifelat, aduce a fructe confiate, cu note de vanilie si ienupar.

Recomandari: este un produs cu o mare versatilitate. De preferinta, se foloseste crud, se exprima cel mi bine impreuna cu Parmigiano Reggiano si capsuni. Delicios cu ulei de masline extravirgin, in salate. Se asociza minunat cu fripturile, legumele si pestele la gratar si cu preparatele fierte; deasemenea, cu somon afumat, paste, pizza, risotto, ciocolata si inghetata. Exalta aromele si gustul oricarui preparat. Excelent si ca digestiv.

Sticla tipica, de forma sferica cu baza rectangulara, din sticla masiva, este obligatorie pentru toti producatorii, asa cum se prevede in “Norme del Disciplinare di Produzione”. Sticla este sigilata cu sigiliu numerotat.

Se livreaza in cutie cadou.

Aciditate: 6%

Sticla specifica, cu capison auriu: 100 g

Ingrediente: must concentrat prin fierbere si fermentat.  

Producator: Malpighi, Italia

Producator:
Malpighi

Prețul produselor, afișat în pagina de prezentare produs, NU include costul transportului.

Livrarea se face prin curier rapid (Fan Courier).

Timpul de livrare:

  • pentru produsele etichetate cu mesajul "ÎN STOC", timpul de livrare este de 24-48 ore (zile lucrătoare).
  • pentru produsele etichetate cu mesajul "PRECOMANDĂ", timpul de livrare poate să fie mai mare de 3 zile (lucrătoare), depinzând de stocul furnizorului. Această informație este furnizată odată cu confirmarea telefonică a comenzii. 

Cost expediere Fan Courier:

  • în București - 20 lei
  • în restul localităților din țară - 25 lei

Pentru BUCUREȘTI și Ilfov există posibilitatea livrării în aceeași zi (pentru produsele aflate ÎN STOC), alegând serviciul Express Loco (Fan Courier).

Mai multe detalii despre acest tip de serviciu puteți obține la unul dintre următoarele numere de telefon:

- 0787 348 274 / 0723 179 259.

AVANTAJE

Profita de Reduceri