Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Agar-Agar (20 Kg) - SOSA

PRECOMANDĂ Ce înseamnă Precomandă?
0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
SOS36836
Producator: SOSA Ingredients
8.19300 Lei
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 11.000 de Produse ORIGINALE
Magazin de Încredere

Marca de incredere

Magazinul nostru respectă standardele TRUSTED.ro și deține Marca de Încredere

Plăți Securizate prin iPay BT
Livrare Curier RAPID
  • Livrare produse

Descriere produs

Agar-Agar (20 Kg) - SOSA

Agar-agar este obtinut din diferite soiuri de alge rosii din genul Gelidium. De fapt, acest tip de alge uscate este utilizat de mult timp in Estul Indepartat. Metoda de utilizare a acestei alge este intotdeauna aceeasi: se amesteca la temperatura camerei si se incinge la o temperatura minima de 90oC pentru a gelifica.

La concentratii ridicate, intre 10 si 15 g per litru, se obtine o gelatina foarte ferma si rigida care este reversibila in momentul reancalzirii, dar cu o singura particularitate - histerezisul termic. Acest termen se refera la diferente dintre punctul de fuziune al gelului (peste 90oC) si starea lui anterioara (sub 40oC).

Aceasta caracteristica este importanta deoarece inseamna ca nu este necesar sa incingem tot lichidul pe care dorim sa-l gelificam, mentinandu-si deci proprietatile naturale.

In concentratii scazute, in jur de 2 sau 3 g per litru, se poate obtine un jeleu moale, in jur de 5 g per litru produce o gelatina placuta la mestecat.

Este important de mentionat ca gelifica la temperatura camerei, deci nu este nevoie de frig pentru a gelifica.

Agar-ul reactioneaza diferit in functie de lichidul ce se doreste a fi gelificat. De exemplu, in medii acide se hidrateaza mai incet decat in medii bazice (ce contin calciu).

Gelatinele realizate cu agar nu sunt elastice, din contra, sunt destul de rigide si friabile. Au nevoie de cel putin 80% apa pentru hidratare.

Agar-ul se foloseste la realizarea prajiturilor, producerea conservelor din legume, in derivatele din carne, inghetate etc.

Dozaj

Utilizare

Proprietati

2-15 g/l

Se incinge la minimum 90oC si se foloseste.

Poate fi reancalzit daca este necesar.

Temperatura de gelifiere: 60oC.

 

Textura moale.

Nu este foarte elastic.

Proprietati: Gelifiant.

Dozare: 2-15g/kg in functie de gradul de duritate dorit

Mod de folosire: Se amesteca intr.-un lichid, se aduce la fierbere si se lasa sa se raceasca

Aplicatii: orice preparat lichid

Observatii: Rezista la temperatura ridicata (90o C), nu si la congelare. Termo-reversibil. In medii acide, gelifica mai putin. Gelul este putin elastic.

Preparate: caviar solid, espumas fierbinti, espumas reci, gelatina fierbinte <90oC, gelatina fierbinte > 90oC, gelatina rece, piureuri reci, aspicuri

A se pastra la loc uscat si racoros.

Cutie: 20 Kg

Producator: SOSA Ingredients, Spania 

Aspic fierbinte din mazare

500 ml suc de mazare

3 g Agar-Agar

Sare (dupa gust)

220 ml apa

 

Se amesteca toate ingredientele si se aduc la fierbere.

Se toarna amestecul in forme si se lasa sa gelifice.

Se incalzeste inainte de servire.

 

Coulis de fructe

400 ml piure de fructe

100 ml sirop (50% zahar + 50% apa)

5 g Agar-Agar

 

Se amesteca toate ingredientele si se aduc la fierbere.

Se pastreaza in frigider pana a gelificat complet.

Se amesteca cu un blender de mana pana devine cremos.

 

Caviar Fals din Fructe

200 g piure de fructe

50 ml sirop (50% zahar + 50% apa)

2 g Agar-Agar

Ulei vegetal (foarte rece)

 

Se amesteca toate ingredientele si se aduc la fierbere.Se umple o seringa cu acest amestec si se picura in baia de ulei rece.

Bilutele se tin 5 minute in baia de ulei.

Se scot din baia de ulei, se scurg si se servesc.

Detalii speciale

Producator:
SOSA Ingredients

Informatii Utile

FT-Shop.ro face eforturi permanente pentru a pastra acurateatea informatiilor de pe site.

Imaginile produselor au caracter informativ si sunt afisate cu titlu de prezentare.

Ambalajele si unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara o instiintare prealabila sau pot contine erori de operare, astfel ca nu putem fi raspunzatori de eventuale diferente (in ceea ce priveste culoarea, forma, aspectul) intre imaginea afisata si cea a produsului livrat.

De aceea va rugam sa consultati intotdeauna ambalajul produsului.

Promotiile prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Reviews

Review-uri:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stele
    0
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • 1 stea
    0
Ai folosit acest produs?
Spune ceva despre el pentru a-i ajuta si pe altii sa ia decizia corecta
Arata review-uri cu:
5 stele (0 Review-uri)
4 stele (0 Review-uri)
3 stele (0 Review-uri)
2 stele (0 Review-uri)
1 stea (0 Review-uri)

Inca nu au fost scrise Review-uri pentru acest produs