+ 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259


Agar-Agar, 50 g - Home Chef
Fotografiile nu creeaza obligatii contractuale

Agar-Agar, 50 g - Home Chef

SOSA 02180016

 

Pret: 70,00 Lei

*Pretul include TVA

Cere info stoc

+

Ai nevoie de ajutor?

  + 4 031 431 1115
  + 4 0723 179 259

Agar-Agar, 50 g - Home Chef

Agar-agar este obtinut din diferite soiuri de alge rosii din genul Gelidium. De fapt, acest tip de alge uscate este utilizat de mult timp in Estul Indepartat. Metoda de utilizare a acestei alge este intotdeauna aceeasi: se amesteca la temperatura camerei si se incinge la o temperatura minima de 90oC pentru a gelifica. La concentratii ridicate, intre 10 si 15 g per litru, se obtine o gelatina foarte ferma si rigida care este reversibila in momentul reincalzirii, dar cu o singura particularitate - histerezisul termic. Acest termen se refera la diferente dintre punctul de fuziune al gelului (peste 90oC) si starea lui anterioara (sub 40oC). Aceasta caracteristica este importanta deoarece inseamna ca nu este necesar sa incingem tot lichidul pe care dorim sa-l gelificam, mentinandu-si deci proprietatile naturale.

In concentratii scazute, in jur de 2 sau 3 g per litru, se poate obtine un jeleu moale, in jur de 5 g per litru produce o gelatina placuta la mestecat.

Este important de mentionat ca gelifica la temperatura camerei, deci nu este nevoie de frig pentru a gelifica.

Agar-ul reactioneaza diferit in functie de lichidul ce se doreste a fi gelificat. De exemplu, in medii acide se hidrateaza mai incet decat in medii bazice (ce contin calciu).

Gelatinele realizate cu agar nu sunt elastice, din contra, sunt destul de rigide si friabile. Au nevoie de cel putin 80% apa pentru hidratare.

Agar-ul se foloseste la realizarea prajiturilor, producerea conservelor din legume, in derivatele din carne, inghetate etc.

 

Dozaj

Utilizare

Proprietati

2-15 g/l

Se incinge la minimum 90oC si se foloseste.

Poate fi reancalzit daca este necesar.

Temperatura de gelifiere: 60oC.

 

Textura moale.

Nu este foarte elastic.

Proprietati: Gelifiant.
Dozare: 2-15g/kg in functie de gradul de duritate dorit
Mod de folosire: Se amesteca intr.-un lichid, se aduce la fierbere si se lasa sa se raceasca
Aplicatii: orice preparat lichid
Observatii: Rezista la temperatura ridicata (90o C), nu si la congelare. Termo-reversibil. In medii acide, gelifica mai putin. Gelul este putin elastic.

Preparate: caviar solid, espumas fierbinti, espumas reci, gelatina fierbinte <90oC, gelatina fierbinte > 90oC, gelatina rece, piureuri reci, aspicuri

A se pastra la loc uscat si racoros.

Cutie: 50 g

Producator: SOSA Modern Gastronomy, Spania

 

Aspic fierbinte din mazare

  • 500 ml suc de mazare
  • 3 g Agar-Agar
  • Sare (dupa gust)
  • 220 ml apa

 

Se amesteca toate ingredientele si se aduc la fierbere.

Se toarna amestecul in forme si se lasa sa gelifice.

Se incalzeste inainte de servire.

 

Coulis de fructe

  • 400 ml piure de fructe
  • 100 ml sirop (50% zahar + 50% apa)
  • 5 g Agar-Agar

 

Se amesteca toate ingredientele si se aduc la fierbere.

Se pastreaza in frigider pana a gelificat complet.

Se amesteca cu un blender de mana pana devine cremos.

 

Caviar Fals din Fructe

  • 200 g piure de fructe
  • 50 ml sirop (50% zahar + 50% apa)
  • 2 g Agar-Agar
  • Ulei vegetal (foarte rece)

Se amesteca toate ingredientele si se aduc la fierbere.

Se umple o seringa cu acest amestec si se picura in baia de ulei rece. Bilutele se tin 5 minute in baia de ulei.

Se scot din baia de ulei, se scurg si se servesc.

Nicio postare gasita

Clientii care au Vazut acest Produs au Vazut si:
Clientii care au Cumparat acest Produs au mai Cumparat si:
Recomandari - Produse din aceeasi Categorie

  Pret: 210,00 Lei

  Pret: 55,00 Lei

  Pret: 85,00 Lei

  Pret: 169,00 Lei

Produse gourmet din toata lumea: delicatese, bucatarie moleculara, produse bio, ingrediente, cutite, accesorii bucatarie, vase de gatit, condimente, mirodenii, foie gras, trufe, caviar, stridii, homar, mezeluri, jamon de bellota, branzeturi, pahare cristal, vin, cognac, champagne, tacamuri, cafea, ceai, ciocolata, vanilie, sofran, otet balsamic, vesela, BBQ, carne, peste, accesorii bar, carti culinare esentiale.
Dr. Nicolae D. Staicovici nr. 24, Bucuresti, sector 5, 050559
Tel: 031 431 1115