Atenție Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Agar-Agar Pur, 500g - SOSA

DISPONIBIL LA COMANDA Ce inseamna Disponibil la Comanda?
SOSA 58050122
|  Producator: SOSA Ingredients

340 Lei (TVA inclus)

Agar-Agar Pur, 500g - SOSA Hidrat de carbon din alge. Agar-agar este obtinut din diferite soiuri de alge rosii din genul Gelidium. De fapt, acest tip de alge uscate este utilizat de mult timp in Estul Indepartat. Metoda de utilizare a acestei alge este intotdeauna aceeasi: se...
+

Agar-Agar Pur, 500g - SOSA

Hidrat de carbon din alge.

Agar-agar este obtinut din diferite soiuri de alge rosii din genul Gelidium. De fapt, acest tip de alge uscate este utilizat de mult timp in Estul Indepartat.

Metoda de utilizare a acestei alge este intotdeauna aceeasi: se amesteca la temperatura camerei si se incinge la o temperatura minima de 90oC pentru a gelifica.

La concentratii ridicate, intre 10 si 15 g per litru, se obtine o gelatina foarte ferma si rigida care este reversibila in momentul reancalzirii, dar cu o singura particularitate - histerezisul termic.

Acest termen se refera la diferente dintre punctul de fuziune al gelului (peste 90oC) si starea lui anterioara (sub 40oC). Aceasta caracteristica este importanta deoarece inseamna ca nu este necesar sa incingem tot lichidul pe care dorim sa-l gelificam, mentinandu-si deci proprietatile naturale.

 In concentratii scazute, in jur de 2 sau 3 g per litru, se poate obtine un jeleu moale, in jur de 5 g per litru produce o gelatina placuta la mestecat. Incepand cu 8 g per litru se obtine un gel ferm.

Este important de mentionat ca gelifica la temperatura camerei, deci nu este nevoie de frig pentru a gelifica.

 Agar-ul reactioneaza diferit in functie de lichidul ce se doreste a fi gelificat. De exemplu, in medii acide se hidrateaza mai incet decat in medii bazice (ce contin calciu).

Gelatinele realizate cu agar nu sunt elastice, din contra, sunt destul de rigide si friabile. Au nevoie de cel putin 80% apa pentru hidratare.

 Agar-ul se foloseste la realizarea prajiturilor, producerea conservelor din legume, in derivatele din carne, inghetate etc.

Dozaj

Utilizare

Proprietati

2-15 g/l

Se incinge la minimum 90oC si se foloseste.

Poate fi reancalzit daca este necesar.

Temperatura de gelificare: 60oC.

 

Textura moale.

Nu este foarte elastic.

Ingrediente: gelifiant, ingrosator, agent de spumare: agar-agar (E406).

Alergeni: poate contine urme de lapte si derivate.

  • Proprietati: Gelifiant.
  • Dozare: 2-15g/kg in functie de gradul de duritate dorit
  • Mod de folosire: Se amesteca intr-un lichid, se aduce la fierbere si se lasa sa se raceasca
  • Aplicatii: orice preparat lichid
  • Observatii: Rezista la temperatura ridicata (90o C), nu si la congelare. Termo-reversibil. In medii acide, gelifica mai putin. Gelul este putin elastic.
  • Preparate: caviar solid, espumas fierbinti, espumas reci, gelatina fierbinte <90oC, gelatina fierbinte > 90oC, gelatina rece, piureuri reci, aspicuri.

Cutie: 500 g

A se pastra la loc uscat, racoros si lipsit de lumina.

Producator: SOSA Ingredients, Spania

Producator:
SOSA Ingredients

Pretul produselor, afisat in pagina de prezentare produs, NU include costul transportului.

Livrarea se face prin curier rapid (Fan Courier).

Timpul de livrare:

  • pentru produsele etichetate cu mesajul "ÎN STOC", timpul de livrare este de 24-48 ore (zile lucratoare).
  • pentru produsele etichetate cu mesajul "DISPONIBIL LA COMANDA", timpul de livrare poate sa fie mai mare de 3 zile (lucratoare), depinzand de stocul furnizorului. Aceasta informatie va fi furnizata odata cu confirmarea telefonica a comenzii. 

Cost expediere Fan Courier:

  • in Bucuresti - 20 lei
  • in tara (in toate localitatile din tara) - 25 lei

Pentru BUCURESTI si Ilfov exista posibilitatea livrarii in aceeasi zi, alegand serviciul Express Loco (Fan Courier).

Mai multe detalii despre acest tip de serviciu puteti obtine la unul dintre urmatoarele numere de telefon:

- 0787 348 274 / 0723 179 259.

AVANTAJE

Profita de Reduceri