Atenție Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Alexandre Gauthier, cuisinier. La Grenouillère

DISPONIBIL LA COMANDA Ce inseamna Disponibil la Comanda?
Matfer 816030

270 Lei TVA inclus

Alexandre Gauthier, cuisinier. La Grenouillère | Carti Culinare A gusta preparatele lui Alexandre Gauthier este o experienta extraordianara si o emotie intensa. Cartea este originala, de o factura singulara, cu fotografii magnifice ale preparatelor si ambientale, un stilism epurat si o...
+

Alexandre Gauthier, cuisinier. La Grenouillère | Carti Culinare

A gusta preparatele lui Alexandre Gauthier este o experienta extraordianara si o emotie intensa. Cartea este originala, de o factura singulara, cu fotografii magnifice ale preparatelor si ambientale, un stilism epurat si o scriitura grafica stimulanta. 

Alexandre Gauthier practica o bucatarie “teritoriala”, termen mai deschis si mai putin restrictiv decat cel de “terroir”, ingloband pescuitul, vanatoarea, culesul, cresterea animalelor, cultivarea plantelor…

Abordand ingredientele dintr-o alta perspectiva, cheful nu ezita sa lucreze intr-o forma neobisnuita (foloseste capsuni verzi sau caise supracoapte), facand proba unei anumite brutalitati (fara a-i lipsi respectul fata de produs), se joaca cu ingredientele crude/gatite, sau cu gatirea foarte rapida care nu altereaza gustul sau textura alimentelor, propunand o bucatarie cu radacini frantuzesti, spontana si precisa, ce se adreseaza atat simturilor ct si intelectului.

Lucrarea ne invita sa descoperim talentul, creativitatea, modernismul si personalitatea bucatarului; contine mai mult de 100 de retete surprinzatoare (homar afumat, ienupar; sparanghel verde, esalote noi; albus inchegat, creveti gri, zer si ierburi aromatice; rapane pe plita, rulou de spanac; caprioara rulata cu sfoara, tataneasa si musetel; rata, porumbe din golful Authie; castravete murat facut la gratar, tarama, tarhon; perna de urzici; sfecla rosie, peste unditar, mure salbatice; capsuni verzi, iarba sarata; pui de balta la gratar, broccoli si busuioc; zmeura givrata, lemn dulce si mac; bezea moale, cognac; nisip (pudra de banane, patrunjel); pralin, nap; vacherin, dovleac. Cheful nu ezita sa bruscheze ingredientele atunci cand este necesar (paine arsa, gatire scurta dar brutala etc), oferindu-ne interpretari proprii si ascoacieri de gusturi curajoase dar bine gandite!

O carte uimitoare scrisa de un chef uimitor.

Alexandre Gauthier a fot declarat chef al anului 2016 de catre ghidul Gault-Milau. Din 2003 este chef-proprietar al restaurantului La Grenouillère situat in La Madelaine-sous-Montreuil, din departamentul Pas-de-Calais.

In 2007 a deschis rotiseria contemporana Froggy’s Tavern in Montreuil-sur-Mer, iar in anul 2009 "Les grandes tables du Channel", la Calais.

Se exprima printr-o bucatarie de autor, radicala, esentiala si impertinenta.

Detalii:

  • Brosata: 336 pagini
  • Format: 205 x 285 mm
  • Editura:  La Martinière, Franta
  • Limba: Franceza
  • Anul publicarii: 2014

Pretul produselor, afisat in pagina de prezentare produs, NU include costul transportului.

Livrarea se face prin curier rapid (Fan Courier).

Timpul de livrare:

  • pentru produsele etichetate cu mesajul "ÎN STOC", timpul de livrare este de 24-48 ore (zile lucratoare).
  • pentru produsele etichetate cu mesajul "DISPONIBIL LA COMANDA", timpul de livrare poate sa fie mai mare de 3 zile (lucratoare), depinzand de stocul furnizorului. Aceasta informatie va fi furnizata odata cu confirmarea telefonica a comenzii. 

Cost expediere Fan Courier:

  • in Bucuresti - 20 lei
  • in tara (in toate localitatile din tara) - 25 lei

Pentru BUCURESTI si Ilfov exista posibilitatea livrarii in aceeasi zi, alegand serviciul Express Loco (Fan Courier). Mai multe detalii despre acest tip de serviciu puteti obtine la unul dintre urmatoarele numere de telefon:

- 0723 179 259 / 031 431 1115.

AVANTAJE

Profita de Reduceri