Dragi clienti,
Pentru a preintampina raspandirea coronavirus (COVID-19), va rugam sa acceptati livrarea numai prin curier si sa limitati la minimum vizitele la showroom-ul nostru. Astfel vom fi toti mai bine protejati. Tinem sa va anuntam ca purtarea mastii este obligatorie in incinta showroom-ului nostru. Va multumim pentru intelegere!
Nicio postare gasita
Alginatul de sodiu este un produs obtinut din diferite tipuri de alge (Fucus, Laminaria, Macrocrystis). Are particularitatea de a forma geluri in prezenta calciului. Este ireversibil dupa incalzire.
Cand se lucreaza cu Alginat, este important de stiut cantitatea de calciu pe care o contine alimentul pe care dorim sa-l sferificam.
In absenta unui mediu ce contine calciu, va actiona ca un ingrosator dar nu va gelifica.
Alginat-ul se poate hidrata atat la cald cat si la rece, dar chiar daca se incorporeaza mai bine la cald, rezultatul final nu este la fel de bun.
Ca in cazul oricarui hidrocoloid, Alginat-ul are nevoie de o parte de apa pentru hidratare deci trebuie avut in vedere ca va reactiona diferit in functie de mediul cu care se lucreaza:
Intotdeauna trebuie folosit un blender pentru amestecarea adecvata. Putin zahar adaugat poate ajuta la o mai buna incorporare.
Sferificare directa
Pentru realizarea sferificarii directe se folosesc trei recipiente:
Reactia Alginat-ului va avea loc cand ambele produse vor intra in contact (Alginat si Calciu), formand o crusta de gel care va gelifica in continuare catre centru. De aceea aceste sfere trebuie servite imediat deoarece nu se poate opri reactia de solidifiere.
Dozaj |
Utilizare |
Proprietati |
5 g/l |
Se amesteca Alginat-ul cu lichidul dorit, care va conferi aroma sferei. Intr-un bol separat, se dizolva 5 g de Calciu in ½ l apa plata. Se aduga doza dorita din masa cu alginat in apa cu calciu. Dupa aproximativ un minut se scot sferele din apa. |
-Solubil la rece. -Gelifica in contact cu solutii pe baza de calciu. -Cu cat sferele stau mai mai mult in contact cu solutia, devin din ce in ce mai rigide. -Poate capata forme diferite. -Nu este foarte rezistent pentru mis-en-place. |
Se incorporeaza in preparatul dorit (sferificare directa).
Se amesteca in baia de apa (sferificare inversa).
Aplicare: orice lichid cu un pH ≥ 4 si cu un continut de apa de peste 80% (sferificare directa).
Observatii: folosit singur, actioneaza ca ingrosator. A se folosi numai apa minerala plata.
Utilizare: Sferificare directa/Sferificare inversa
Ingrediente: alginat de sodiu (E401).A se pastra la loc uscat si racoros.
Cutie: 10 Kg
Producator: SOSA Ingredients, Spania
Retete:
Sfere de cafea
Caviar / Sfere
Baie
Caviar de Cacao
Se amesteca, cu ajutorul unui blender vertical, apa cu siropul, cacaoa si Alginatul. Se incalzeste pana cand cacaoa s-a dizolvat complet.
Apa se amesteca cu Clorur.
Amestecul se trage intr-o seringa si se picura in baia de Clorur. Sferele se tin in aceasta baia un minut. Apoi, se clatesc in baia cu apa rece.
Sfere de Iaurt
Iaurtul se amesteca cu siropul.
Apa si Alginatul se amesteca cu un blender vertical.
Cu ajutorul unor linguri de masurare, se preia iaurtul si se formeaza sfere in baia de Alginat. Se tin in aceasta baie pentru 4 minute. Apoi, se clatesc in baia cu apa rece.
Prețul produselor, afișat în pagina de prezentare produs, NU include costul transportului.
Livrarea se face prin curier rapid (Fan Courier sau TNT).
Timpul de livrare:
Cost expediere Fan Courier:
Pentru BUCUREȘTI și Ilfov există posibilitatea livrării în aceeași zi (pentru produsele aflate ÎN STOC), alegând serviciul Express Loco (Fan Courier).
Mai multe detalii despre acest tip de serviciu puteți obține la unul dintre următoarele numere de telefon:
- 0787 348 274 / 0723 179 259.
Cost expediere TNT: