Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Alginat, 10 Kg - SOSA

PRECOMANDĂ Ce înseamnă Precomandă?
0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
SOS37097
Producator: SOSA Ingredients
3.38600 Lei
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 11.000 de Produse ORIGINALE
Transport Curier RAPID
Magazin de Incredere

Marca de incredere

Magazinul nostru respectă standardele TRUSTED.ro și deține Marca de Încredere

+
Alginat, 10 Kg - SOSA
PRECOMANDĂ Ce înseamnă Precomandă?
0.00
(0 Review-uri) Scrie un review

Alginat, 10 Kg - SOSA

Alginatul de sodiu este un produs obtinut din diferite tipuri de alge (Fucus, Laminaria, Macrocrystis). Are particularitatea de a forma geluri in prezenta calciului. Este ireversibil dupa incalzire.

Cand se lucreaza cu Alginat, este important de stiut cantitatea de calciu pe care o contine alimentul pe care dorim sa-l sferificam.

 In absenta unui mediu ce contine calciu, va actiona ca un ingrosator dar nu va gelifica.

 Alginat-ul se poate hidrata atat la cald cat si la rece, dar chiar daca se incorporeaza mai bine la cald, rezultatul final nu este la fel de bun.

Ca in cazul oricarui hidrocoloid, Alginat-ul are nevoie de o parte de apa pentru hidratare deci trebuie avut in vedere ca va reactiona diferit in functie de mediul cu care se lucreaza:

  • In mediu gras se dizolva cu dificultate;
  • In medii acide exista incompatibilitati;
  • In medii alcoolice pot exista dificultati in functie de nivelul de alcool si de lipsa apei.

 Intotdeauna trebuie folosit un blender pentru amestecarea adecvata. Putin zahar adaugat poate ajuta la o mai buna incorporare. 

Sferificare directa

Pentru realizarea sferificarii directe se folosesc trei recipiente:

  •  In primul se pune produsul pe care dorim sa-l sferificam si Alginat. Se amesteca cu blenderul si se lasa sa se odihneasca pana cand se elimina aerul incorporat.
  • Trebuie avut in vedere nivelul de aciditate al produsului: daca PH-ul este mai mic de 4, se adauga o cantitate adecvata de citrat de sodiu. Daca se adauga prea mult, produsul va capata un gust neplacut.
  • Al doilea recipient contine clorura de calciu: este nevoie de 5-8 g/l, in functie de dimensiunile sferelor.
  • Al treilea recipient contine apa ce este folosita pentru a spala sferele si pentru a elimina gustul neplacut al clorurii de sodiu.

Reactia Alginat-ului va avea loc cand ambele produse vor intra in contact (Alginat si Calciu), formand o crusta de gel care va gelifica in continuare catre centru. De aceea aceste sfere trebuie servite imediat deoarece nu se poate opri reactia de solidifiere.  

Dozaj

Utilizare

Proprietati

5 g/l

Se amesteca Alginat-ul cu lichidul dorit, care va conferi aroma sferei. Intr-un bol separat, se dizolva 5 g de Calciu in ½ l apa plata. Se aduga doza dorita din masa cu alginat in apa cu calciu. Dupa aproximativ un minut se scot sferele din apa.

-Solubil la rece.

-Gelifica in contact cu solutii pe baza de calciu.

-Cu cat sferele stau mai mai mult in contact cu solutia, devin din ce in ce mai rigide.

-Poate capata forme diferite.

-Nu este foarte rezistent pentru mis-en-place.

Se incorporeaza in preparatul dorit (sferificare directa).

Se amesteca in baia de apa (sferificare inversa).

Aplicare: orice lichid cu un pH ≥ 4 si cu un continut de apa de peste 80% (sferificare directa).

Observatii: folosit singur, actioneaza ca ingrosator. A se folosi numai apa minerala plata.

Utilizare: Sferificare directa/Sferificare inversa

Ingrediente: alginat de sodiu (E401).

 A se pastra la loc uscat si racoros.

 Cutie: 10 Kg

 Producator: SOSA Ingredients, Spania 

Retete:

Sfere de cafea

Caviar / Sfere

  • 200g Apa minerala (plata)
  • 40g zahar
  • 10g Pasta de Cafea Arabica Sosa
  • 3g Alginat Sosa

Baie

  • 1l Apa minerala
  • 8g Clorura de Calciu Sosa

 

Caviar de Cacao

  • 400 ml apa
  • 100 ml sirop (50% zahar, 50% apa)
  • 30 g cacao
  • 2,5 g Alginat
  • 1 l apa
  • 10 g Clorur
  • Apa rece

 Se amesteca, cu ajutorul unui blender vertical, apa cu siropul, cacaoa si Alginatul. Se incalzeste pana cand cacaoa s-a dizolvat complet.

 Apa se amesteca cu Clorur.

 Amestecul se trage intr-o seringa si se picura in baia de Clorur. Sferele se tin in aceasta baia un minut. Apoi, se clatesc in baia cu apa rece.

 

Sfere de Iaurt

  • 500 g iaurt
  • 50 ml sirop (50% zahar, 50% apa)
  • 1 l apa
  • 5 g Alginat
  • Apa rece

 Iaurtul se amesteca cu siropul.

 Apa si Alginatul se amesteca cu un blender vertical.

 Cu ajutorul unor linguri de masurare, se preia iaurtul si se formeaza sfere in baia de Alginat. Se tin in aceasta baie pentru 4 minute. Apoi, se clatesc in baia cu apa rece.

Producator:
SOSA Ingredients

Prețul produselor, afișat în pagina de prezentare produs, NU include costul transportului.

Livrarea se face prin curier rapid (Fan Courier sau TNT).

Timpul de livrare:

  • pentru produsele etichetate cu mesajul "ÎN STOC", timpul de livrare este de 24-48 ore (zile lucrătoare).
  • pentru produsele etichetate cu mesajul "PRECOMANDĂ" timpul de livrare poate să fie mai mare de 3 zile (lucrătoare), depinzând de stocul producătorului. Această informație este furnizată odată cu confirmarea telefonică a comenzii. 

Cost expediere Fan Courier:

  • în București - 20 lei
  • în restul localităților din țară - 25 lei

Pentru BUCUREȘTI și Ilfov există posibilitatea livrării în aceeași zi (pentru produsele aflate ÎN STOC), alegând serviciul Express Loco (Fan Courier).

Mai multe detalii despre acest tip de serviciu puteți obține la unul dintre următoarele numere de telefon:

- 0787 348 274 / 0723 179 259.

Cost expediere TNT:

  • în București - 35 lei
  • în restul localităților din țară - 45 lei

*Livrarea produselor congelate

Livrarea produselor se realizeaza prin curier!

Ambalajul produselor congelate consta din cutii izolante din styrofoam sau din pungi termo-izolante in care se pun baterii cu gel de racire. Astfel se asigura protectia si calitatea produselor in timpul transportului.

Acesta metoda de ambalare respecta normele HACCP in ceea ce priveste pastrarea temperaturii de refrigerare (intre 0° C si + 7° C) in interiorul ambalajului protector, pentru maximum 24 de ore.

Conform normelor europene, temperatura de pastrare a alimentelor congelate trebuie sa fie de -18°C sau mai scazuta, cu exceptia perioadei de transport si livrare.

Atentie!

FT-Shop.ro nu isi asuma raspunderea pentru coletele care nu se ridica in termenul maxim de 24 de ore de la expediere!

Average Star Rating:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stars
    0
  • 4 stars
    0
  • 3 stars
    0
  • 2 stars
    0
  • 1 star
    0
Have you used the product?
Tell us something about it and help others make the right decision
Show reviews with:
5 stars (0 Review-uri)
4 stars (0 Review-uri)
3 stars (0 Review-uri)
2 stars (0 Review-uri)
1 star (0 Review-uri)

No reviews found