Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept
Cutitele ceramice Kyocera ofera o ascutime superioara, pastradu-si taisul de cel putin 10 ori mai mult decat alte lame profesionale, inclusiv cele din otel carbon inalt aliat.
Au fost testate, intr-un dispozitiv Honda“sharpness testing”, atat cutitele ceramice cat si cele din otel carbon inalt aliat, dar si din inox, toate noi. Dispozitivul impinge fiecare lama, cu o forta constanta, asupra unui teanc de foi din hartie si apoi gliseaza lama pe o lungime de 9 cm pentru a produce o miscare de feliere. S-a folosit hartie pentru ca este mult mai abraziva decat legumele.
Testul s-a repetat de 1000 de ori, iar lama ceramica a ramas ascutita mult mai mult timp decat celelalte doua lame.
Nu toate cutitele ceramice sunt la fel. Fotografiile neretusate de mai sus arta o lama ceramica Kyocera si o lama ceramica a unui alt brand, marite de 562 de ori. Micro-granulatia ceramicii Kyocera este mult mai densa, iar taisul este mult mai ascutit – acestea sunt doar doua argumente pentru care Kyocera este liderul necontestat in ceea ce priveste cutitele ceramice! Sus
Puritate de neegalat
In afara de rezistenta la uzura, cutitele ceramice Kyocera sunt inerte din punct de vedere chimic, astfel incat alimentele isi pastreaza gustul si aspectul natural. Suprafata neteda si lustuita este rezista la germeni si NU reactioneaza cu acizii, uleiurile si sarurile. Curatarea se face foarte simplu - doar se clatesc si se sterg.
Datorita ceramicii, cutitele si accesoriile Kyocera NU vor oxida (maroni) alimentele, NU vor transfera gust sau miros metalic si NU vor rugini niciodata. Sus
Cutitele ceramice sunt Ultra usoare
Cantaresc jumatate din greutatea unui cutit sau accesoriu traditional, aceste produse sunt o desfatare. Pregatirea salatelor, supelor, ciorbelor, omletelor si a altor feluri de mancare se transforma in distractie.
Perfect echilibrate si foarte usoare, cutitele ceramice Kyocera reduc oboseala din timpul activitatilor repetitive de taiere sau tocare. Sus
Ceramica High-Tech: alcatuita de natura, perfectionata de stiinta
La fel ca diamantele si safirele, elementele componente ale ceramicii sunt formate in natura de-a lungul miilor de ani de cristalizare, temperaturi extreme si literalmente mii de tone de presiune. Rezultatul este un material pur, dens si inexorabil, cu 50% mai dur decat otelul si aproape de duritatea diamantului.
Ceramica high-tech este, ca duritate, a doua dupa diamant.
O lama metalica forjata este mai moale decat una ceramica si este supusa coroziunii. Cu timpul taisul i se "ruleaza" si se "ciupeste".
Lamele ceramice Kyocera rezista la uzura si isi pastreaza taisul timp de luni sau ani fara a fi ascutite.
Fiind rezistente la uzura si coroziune, diferite piese ceramice se folosesc in ortopedie si stomatologie pentru inlocuirea anumitor parti osoase.
De fapt, componente ceramice se folosesc si la sateliti, la masinile de curse sau Formula 1, precum si la alte aplicatii care necesita rezistenta extrema la uzura.
Ceramica high-tech este folosita pentru toate piesele care efectiv s-ar dezintegra daca ar fi realizate din metal.
Cutitele ceramice sunt folosite de bucatari, genisti (NU conduc curentul electric si nici NU se magnetizeaza), scafandri (nu ruginesc in apa sarata) si de catre oameni cu diverse alergii (sunt inerte din punct de vedere chimic).
Kyocera ofera si doua game de cutite "negre" obtinute printr-o supra-incalzire sau sinterizare prin presare izostatica la cald (Hot Isostatic Pressing – HIP). Aceste cutite negre sunt mai dure decat cele albe.
Pentru a fi sesizate de catre detectoarele de metale, li se introduce o bucatica de metal in maner. Sus
Cutitele ceramice Kyocera - ustensile practice pentru sezonul fructelor
O vara fructuoasa !
Fructele reprezinta o gustare binevenita pe timpul verii si nu numai. Sunt bogate in vitamine si sunt o alternativa sanatoasa la tentatiile pline de calorii. O salata de fructe este deci binevenita seara la gratar, in timpul pauzelor la birou sau la micul dejun pentru a incepe ziua intr-un mod sanatos.
Fructele proaspete, cum ar fi capsunile, merele sau caisele, sunt foarte delicate si pot sa-si piarda foarte usor aroma deosebita si aspectul atractiv cand sunt taiate cu cutite metalice obisnuite. Cutitele ceramice Kyocera asigura un mod de taiere a fructelor curat, rapid si simplu. Aceasta deoarece suprafata lamelor ceramice este mult mai neteda decat a celor metalice. Astfel ca alimentele nu sunt zdrobite in timpul taierii si nici nu se lipesc de lama. Mai mult decat atat, spre deosebire de cutitele metalice, cutitele ceramice nu transfera nici un fel de ioni metalici in alimente, protejand fructele sau legumele de oxidare sau maronire. Lamele netede nu influenteaza absolut deloc gustul, sunt complet igienice si nu sunt atacate de acizii din fructe si legume.
Aceste cutite ceramice sunt exceptional de ascutite – mult mai ascutite decat cele din otel obisnuit, ceramica fiind depasita doar de diamant in ceea ce priveste duritatea. Cutitele ceramice Kyocera sunt deci un ajutor foarte practic in bucatarie si sunt in mod ideal pretabile la taierea alimentelor delicate cum ar fi fructele.
Cutitele Kyocera sunt disponibile in variantele alb sau negru.Sus