Atenție Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Dragi clienti,

Pentru a preintampina raspandirea coronavirus (COVID-19), va rugam sa acceptati livrarea numai prin curier si sa limitati la minimum vizitele la showroom-ul nostru. Astfel vom fi toti mai bine protejati. Tinem sa va anuntam ca purtarea mastii este obligatorie in incinta showroom-ului nostru. Va multumim pentru intelegere!

Bistecca alla Fiorentina, Chianina Porterhouse, Congelata, cca. 1,2Kg - Otto Gourmet

Pret aproximativ: 684 Lei
PRECOMANDĂ Ce înseamnă Precomandă?
OG3602

684 Lei (TVA inclus)

Bistecca alla Fiorentina, Chianina Porterhouse, Congelata, cca. 1,2Kg - Otto Gourmet ATENTIE! Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia. Pret brut: 570 Lei/Kg Filé > 3,2 cm Bistecca alla Fiorentina de vita...
+

Bistecca alla Fiorentina, Chianina Porterhouse, Congelata, cca. 1,2Kg - Otto Gourmet

ATENTIE!

Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia.

Pret brut: 570 Lei/Kg

Filé > 3,2 cm

Bistecca alla Fiorentina de vita Chianina este o transa clasica din Toscana, ce contine vrabioara si muschiul filé despartite de un os in forma de T - un Porterhouse foarte special, fiecare friptura avand o greutate apreciabila de aproximativ 1Kg. Vitele din rasa Chianina sunt cele mai mari vaci de carne din lume. Rasa este una dintre cele mai vechi din lume - carnea lor fiind apreciata inca de vremea romanilor. 

Pentru placerea pura a doua persoane

  • Gust intens
  • Textura incomparabila
  • Din cea mai veche rasa de vita de carne din lume

 

  • Crescator: Tenuta la Fratta
  • Origine: Italia
  • Regiune: Toscana
  • Rasa: Chianina
  • Alimentatie: Iarba
  • Maturare: wet-aged
  • Transa: Spate
  • Structura: Cu os
  • Pregatire: gratar, tigaie, temperatura joasa 

Pachet (ambalat in vid): cca. 1,2Kg

Pretul se bazeaza pe greutatea estimata de 1,2Kg. 

A se pastra congelat (min. -18OC). 

Ambalat de Otto Gourmet, Germania 

Chianina, Toscana/Italia

Cea mai mare rasa de vite pentru carne

Originea acestei rase, exclusiv pentru carne, este in Toscana, in zona Val di Chiana. Aceasta rasa gigantica (1,9m inaltimea la greaban si greutatea de peste 1600Kg) a aparut acum aproximativ 2500 de ani (490 i.Hr.). Animalele traiesc in mici grupuri de circa 30 de capete si se hranesc numai cu fan si cereale cultivate in regiune si imbogatide, de exemplu, cu malt.

Vacile Chianina prefera miscarea dar, pentru ca miscarea excesiva intareste carnea, animalele sunt crescute in grajduri cu tarcuri. Crescatorii aduc lunar pentru sacrificare, la acelasi abator, cate 1 vaca Chianina IGP de fiecare ferma.

Vitele din rasa toscana Chianina furnizeaza unul dintre cele mai mari T-bone steak-uri.

“Razza Chianina” se caracterizeaza si prin parul alb si lucios. La nastere au parul rosu-brun dar la maturitate ajunge sa fie de un alb portelanat de la care s-au inspirat si sculptorii Romei Antice. 

Are carnea slaba, numai exemplarele cele mai mari prezentand infiltratii de grasime intramusculara (marmorare) care accentueaza savoarea. Doar de la aceasta rasa se obtine renumita “bistecca alla Fiorentina IGP” care trebuie sa fie foarte groasa si sa aiba o greutate de minimum 1Kg. Savoarea acestei transe depinde si de timpul de maturare care nu trebuie sa fie mai mic de 15 zile, astfel incat sa se imbunatateasca fragezimea si sa creasca proteoliza musculara, rezultatul fiind formarea de polipeptide si aminoacizi care ii confera savoarea caracteristica.  

Traditional, in Italia, carpaccio se prepara din fricandoul de Chianina. 

Cum se prepara Bistecca alla Fiorentina?

Transa provine din zona posterioara a vrabioarei, cuprinzand si o parte consistenta din muschiul filé. Muschiul filé, osul in forma de T si vrabioara formeaza impreuna asa numitul Porterhouse Steak de vita toscana Chianina IGP, suficient pantru doi carnivori. Bistecca alla Fiorentina de vita Chianina este un preparat clasic in Toscana. Are nevoie de numai putin ulei de masline, ierburi aromatice (rozmarin, salvie), sare si piper. Se frige in sange, pe gratarul cu carbuni. O adevarata delicatesa!

Bistecca alla Fiorentina - o piesa culturala

Bistecca alla Fiorentina are secole de traditie, iar oamenii din regiunea de origine sunt foarte mandri de acest preparat. In Toscana, Bistecca alla Fiorentina nu se serveste pur si simplu, ci se celebreaza!

Nu este o simpla friptura - este o piesa reprezentativa a culturii toscane. Exista un singur mod de preprarare pentru Bistecca alla Fiorentina: gratarul cu carbuni. Numai pe gratarul cu carbuni aceast gigantic Porterhouse Steak poate capata gustul intens atat de specific. Bistecca alla Fiorentina reprezinta o adevarata experienta culinara!

Pret aproximativ:
684 Lei

Prețul produselor, afișat în pagina de prezentare produs, NU include costul transportului.

Livrarea se face prin curier rapid (Fan Courier).

Timpul de livrare:

  • pentru produsele etichetate cu mesajul "ÎN STOC", timpul de livrare este de 24-48 ore (zile lucrătoare).
  • pentru produsele etichetate cu mesajul "PRECOMANDĂ", timpul de livrare poate să fie mai mare de 3 zile (lucrătoare), depinzând de stocul furnizorului. Această informație este furnizată odată cu confirmarea telefonică a comenzii. 

Cost expediere Fan Courier:

  • în București - 20 lei
  • în restul localităților din țară - 25 lei

Pentru BUCUREȘTI și Ilfov există posibilitatea livrării în aceeași zi (pentru produsele aflate ÎN STOC), alegând serviciul Express Loco (Fan Courier).

Mai multe detalii despre acest tip de serviciu puteți obține la unul dintre următoarele numere de telefon:

- 0787 348 274 / 0723 179 259.

AVANTAJE

Profita de Reduceri

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si: