Atenție Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Dragi clienti,

Pentru a preintampina raspandirea coronavirus (COVID-19), va rugam sa acceptati livrarea numai prin curier si sa limitati la minimum vizitele la showroom-ul nostru. Astfel vom fi toti mai bine protejati. Tinem sa va anuntam ca purtarea mastii este obligatorie in incinta showroom-ului nostru. Va multumim pentru intelegere!

Bistecca di Chianina, T-Bone, Congelata, cca. 1Kg - Otto Gourmet

Pret aproximativ: 510 Lei
PRECOMANDĂ Ce înseamnă Precomandă?
OG3601

510 Lei (TVA inclus)

Bistecca di Chianina, T-Bone, Congelata, cca. 1Kg - Otto Gourmet ATENTIE! Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia. Pret brut: 510 Lei/Kg Filé > 1,2 cm T-Bone steak (Bistecca di Chianina) este o friptura...
+

Bistecca di Chianina, T-Bone, Congelata, cca. 1Kg - Otto Gourmet

ATENTIE!

Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia.

Pret brut: 510 Lei/Kg

Filé > 1,2 cm

T-Bone steak (Bistecca di Chianina) este o friptura clasica in Toscana. Are dimensiuni uriase, cantarind aproximativ 1Kg. Carnea are textura placuta si gust intens.

Vitele din rasa Chianina sunt cele mai mari vaci de carne din lume. Rasa este una dintre cele mai vechi din lume - carnea lor fiind apreciata inca de vremea romanilor.  

  • 1Kg de gust pur
  • Savoare intensa
  • Din cea mai veche rasa de vita de carne din lume

 

  • Crescator: Tenuta la Fratta
  • Origine: Italia
  • Regiune: Toscana
  • Rasa: Chianina
  • Alimentatie: Iarba
  • Maturare: wet-aged
  • Transa: Spate
  • Structura: Cu os
  • Pregatire: gratar, tigaie, temperatura joasa 
  • Pachet (ambalat in vid): cca. 1Kg

Pretul se bazeaza pe greutatea estimata de 1Kg. 

A se pastra congelat (min. -18OC). 

Ambalat de Otto Gourmet, Germania 

Chianina, Toscana/Italia

Cea mai mare rasa de vite pentru carne

Originea acestei rase, exclusiv pentru carne, este in Toscana, in zona Val di Chiana. Aceasta rasa gigantica (1,9m inaltimea la greaban si greutatea de peste 1600Kg) a aparut acum aproximativ 2500 de ani (490 i.Hr.). Animalele traiesc in mici grupuri de circa 30 de capete si se hranesc numai cu fan si cereale cultivate in regiune si imbogatide, de exemplu, cu malt. Vacile Chianina prefera miscarea dar, pentru ca miscarea excesiva intareste carnea, animalele sunt crescute in grajduri cu tarcuri. Crescatorii aduc lunar pentru sacrificare, la acelasi abator, cate 1 vaca Chianina IGP de fiecare ferma.

Vitele din rasa toscana Chianina furnizeaza unul dintre cele mai mari T-bone steak-uri.

“Razza Chianina” se caracterizeaza si prin parul alb si lucios. La nastere au parul rosu-brun dar la maturitate ajunge sa fie de un alb portelanat de la care s-au inspirat si sculptorii Romei Antice. 

Are carnea slaba, numai exemplarele cele mai mari prezentand infiltratii de grasime intramusculara (marmorare) care accentueaza savoarea.

Doar de la aceasta rasa se obtine renumita “bistecca alla Fiorentina IGP” care trebuie sa fie foarte groasa si sa aiba o greutate de minimum 1Kg.

Savoarea acestei transe depinde si de timpul de maturare care nu trebuie sa fie mai mic de 15 zile, astfel incat sa se imbunatateasca fragezimea si sa creasca proteoliza musculara, rezultatul fiind formarea de polipeptide si aminoacizi care ii confera savoarea caracteristica.  

Traditional, in Italia, carpaccio se prepara din fricandoul de Chianina. 

Ce este T-Bone Steak?

T-Bone Steak este fratele mai mic al Porterhouse steak. Este o transa din partea lombara a vitei (short loin) si se compune din vrabioara si o mica parte din muschiul filé. Osul in forma de T separa cele doua parti si ii da numele de T-Bone Steak.

T-Bone Steak contine o mica parte de muschi filé deoarece este transat din zona lombara a animalului unde acesta se termina.  

Ce caracterizeaza un T-Bone Steak?

Este o piesa caracterizata de osul in forma de T, si o adevarata atractie pentru ochi! Este excelent pentru frigerea rapida. Stratul exterior de grasime ii confera o suculenta unica atunci cand este pregatit la gratar. In plus, savoarea fripturii este potentata de os.

T Bone Steak nu este special numai datorita osului impresionant, ci si pentru ca sunt doua transe de carne intr-o singura piesa: vrabioara pe o parte si muschiul filé pe cealalta parte a osului. Dimensiunile filé-ului determina numele pe care aceasta piesa il primeste. Cu un filé de aproximativ 1,2cm vorbim de T-Bone Steak, de la 3,2cm este deja Porterhouse Steak.  

Cum se prepara un T-Bone Steak?

Carnea se dezgheata in frigider, se dezambaleaza si se tine 2 ore la temperatura camerei. T-Bone Steak este perfect pentru gratar. Inainte de gatire se cresteaza marginea grasa pentru a evita torsionarea carnii si a asigura gatirea uniforma. Prima oara se pune marginea cu grasime pe gratar!

Apoi se rumeneste rapid pe amble parti (aproximativ 2 minute pe fiecare parte), la temperatura ridicata, si apoi se da la cuptor la 130oC (cu ventilatie) pana cand se obtine temperatura de 46oC in centrul termic. Se scoate si se lasa 10 minute la odihnit.

Temperatura din centrul termic va creste la aprox. 52oC. Se glazureaza apoi rapid intr-o tigaie cu unt topit, scaldand-o din abundenta cu untul inspumat (in care se pot adauga crengute de cimbru si rozmarin, catei de usturoi in coaja).

Temperatura in centrul termic va ajunge la 54 - 55oC (Mediu Rare). Se taie carnea de pe os, se feliaza si se presara cu sare de mare. 

Pret aproximativ:
510 Lei

Prețul produselor, afișat în pagina de prezentare produs, NU include costul transportului.

Livrarea se face prin curier rapid (Fan Courier).

Timpul de livrare:

  • pentru produsele etichetate cu mesajul "ÎN STOC", timpul de livrare este de 24-48 ore (zile lucrătoare).
  • pentru produsele etichetate cu mesajul "PRECOMANDĂ", timpul de livrare poate să fie mai mare de 3 zile (lucrătoare), depinzând de stocul furnizorului. Această informație este furnizată odată cu confirmarea telefonică a comenzii. 

Cost expediere Fan Courier:

  • în București - 20 lei
  • în restul localităților din țară - 25 lei

Pentru BUCUREȘTI și Ilfov există posibilitatea livrării în aceeași zi (pentru produsele aflate ÎN STOC), alegând serviciul Express Loco (Fan Courier).

Mai multe detalii despre acest tip de serviciu puteți obține la unul dintre următoarele numere de telefon:

- 0787 348 274 / 0723 179 259.

AVANTAJE

Profita de Reduceri