Utilizam cookies pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna si pentru a analiza traficului website-ului (vezi Despre cookies si Confidentialitate). Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Accept

Blackmore Wagyu Tenderloin, Muschi File, (Muschi de Vita), Congelat, cca. 3,25Kg - Australia

PRECOMANDĂ Ce înseamnă Precomandă?
0.00
(0 Review-uri) Scrie un review
OG362TL
Pret aproximativ: 5850 Lei
5.85000 Lei
+
Adauga in cos
Ai nevoie de ajutor?
CONSULTANTA de specialitate la tel:
Produse ORIGINALE
  • Garantat 100%
  • Mai mult de 11.000 de Produse ORIGINALE
Transport Curier RAPID
Magazin de Incredere

Marca de incredere

Magazinul nostru respectă standardele TRUSTED.ro și deține Marca de Încredere

  • Livrare Produse Congelate

Blackmore Wagyu Tenderloin, Muschi File, (Muschi de Vita), Congelat, cca. 3,25Kg - Australia

ATENTIE!

Pachetele au greutate variabila. Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia.

Pret brut: 1800 Lei/Kg

Muschiul file (tenderloin) este cea mai frageda si mai apreciata piesa din carnea de vita. Fraged

  • Infiltrat cu grasime fina
  • Gust delicat dar complex
  • 100% Wagyu

David Blackmore este primul crescator care a studiat rasa Wagyu din punct de vedere genetic si al cresterii acestora, obtinand bovine 100% Wagyu de rasa pura, cu o marmorare fantastica. Vinele de grasime sunt atat de fine incat par pictate. Blackmore Wagyu Tenderloin are note de alune de padure si tabac, cu gust dulceag.  

David Blackmore acorda o mare importanta bunastarii animalelor si sustenabilitatii. Animalele sale sunt hranite numai conform principiilor Eco-Feeding® si traiesc in aer liber. Accesul direct la pasunile naturale influenteaza calitatea carnii si culoarea grasimii vitelor Blackmore Wagyu. Gustul carnii este mai complex, iar textura mai fina. Balckmore sacrifica animalele la varsta de cel putin 30 de luni, ceea ce ajuta la profunzimea gustului carnii de vita, reflectand gustul traditional japonez.   

Pachet: cca. 3,25g

Pretul se bazeaza pe greutatea estimata de 3,25Kg. Inainte de expediere factura dumneavoastra va fi revizuita pentru a exprima pretul exact, in functie de greutate.  

Congelat ultra-rapid, prin soc termic. Ambalat in vid.

A se pastra la congelator (-18°C). Dupa decongelare, nu se recongeleaza si se consuma cat mai rapid. 

  • Crescator: David Blackmore
  • Origine: Australia
  • Regiune: High Country, Victoria
  • Rasa: Japanese Black
  • Alimentatie: Eco-Feeding® (iarba + furaje)
  • Maturare: wet-aged
  • Transa: lombara
  • Structura: fara os
  • Mod de preparare: gratar, tigaie, temperatura joasa. 

Ambalat de Otto Gourmet, Germania 

Filé

Muschiul filé este cea mai frageda si cea mai cautata piesa din carne. In Statele Unite este denumit Tenderloin, iar in Franta se numeste Filet. Este pozitionat sub muschii spatelui, intr-o zona foarte putin folosita (ajuta animalul la echilibru), de aceea carnea are o textura foarte fina, fara a fi grasa. Numai 2% din carnea de vita este reprezentata de mushiul filé.  

Acest muschi alungit poate fi preparat intr-o multitudine de feluri. Pentru Filet Mignon - care a fost mentionat pentru prima oara sub aceasta forma, in anul 1906, in cartea “The Four Million” de O. Henry - se foloseste coada mai ingusta si mai subtire.

Frantuzescul “Mignon” inseamna “mic/dragut”. Tournedos (fr. a intoarce, a se rasuci) sau Medaillon (fr. medalion) sunt taiate din partea centrala cu grosimea uniforma. Sunt oarecum mici, iar forma rotunjita li se da prin bardare (acoperirea marginii cu o felie subtire de slanina si legarea acesteia cu o sfoara).

Bucatile taiate din centrul muschiului (cu dimensiuni uniforme) de vita poarta denumirea de Chateaubriand, transa fiind recomandata pentru doua persoane. Datorita sectiunii mari, din capul muschiului de vita se pot obtine felii subtiri de carpaccio.  

David Blackmore - master breeder

David Blackmore este fondatorul companiei Blackmore Wagyu. Este un fermier la a cincea generatie, care a studiat in profunzime genetica si metodele japoneze de crestere si reproducere a vitelor Wagyu. Are cunostine solide si pasiune pentru bovinele japoneze, reusind sa obtina unele dintre cele mai bune produse de carne de Wagyu din lume. Din anul 1988, David Blackmore a avut un singur scop: sa puna bazele unei metode productie care sa-i asigure o calitate constanta care sa un poata fi egalata de niciun crescator din Australia. David Blackmore este unul dintre putinii occidentali care au privilegiul de a fi invitati in cenrele japoneze de cercetare agricola, universitati, la crescatori importanti, fabrici de furaje si la procesatori de carne. David Blackmore este primul crescator australian care a studiat genetica si cresterea vitelor Wagyu.

David Blackmore a inceput sa fie interesat de subiect cand a auzit prima oara, in anul 1988, ca patru vite Wagyu au fost exportate din Japonia in SUA in scopul cercetarii. Aceasta veste a fost inceputul obsesiei lui de o viata, care l-a dus in Japonia de nenumarate ori pentru a studia istoria, liniile genealogice si cresterea vitelor Wagyu. 

David Blackmore stia ca rasa Wagyu are o calitate de neegalat a carnii, dar si o valoare crescuta, de aceea si-a asigurat imediat dreptul exclusiv de a importa in australia embrioni si material seminal de la rasa Takeda Wagyu. Din 1992 si pana in 2006, David Blackmore a importat in Australia mai mult de 80% din materialul genetic de Wagyu. Actualul lui septel de Blackmore Wagyu este rezultatul cresterii atente, care a pus impreuna trei dintre cele mai faimoase linii genealogice japoneze: Tajima din Hyogo, Itozakura din Shimane si Kedaka din Prefectura Tottori.  

Un fermier neconventional

David Blackmore este descris ca un fermier “neconventional” deoarece foloseste metode unice de cultivare pentru care este deja renumit. Combina metodele japoneze de agricultura cu noi metode tehnice si stiintifice.  

David Blackmore a fost intotdeauna foarte constient de impactul pe care deciziile sale, in ceea ce priveste agricultura si managementul, le pot avea asupra productivitatii, profitabilitatii si sustenabilitatii. Dintre toate premiile pe care le-a primit pentru Blackmore Wagyu, david Blackmore este cel mai mandru de “2012 Livestock Producer of the Year“ – Award.

Acest titlu recompenseaza crescatorii care sunt angajati catre o abordare profesionala, inovatoare si sustenabila in cresterea animalelor. Premiul este o recunoastere a exceptionalei sanatati a animalelor si a alimentatiei acestora, a cresterii, pregatirii animalelor pentru vanzare, strategiilor de marketing si a implicarii in industrie dincolo de gardul fermei. 

Educatorul

Timp de multi ani, lui David Blackmore i s-a cerut sa-si imparta cunostintele si experienta cu alti oameni din industriile agricola si a ospitalitatii. Inca din anul 2001, David s-a implicat activ in programul de mentoring si networking al Universitatii din Melbourne si a ajutat numerosi tineri veterinari sa-si gaseasca de lucru la ferme. David Blackmore a gazduit numerosi vizitatori din Japonia, inclusiv fermieri din Prefectura Kagashima, fermieri din Fukushima, dupa tsunami, Asociatia Japoneza a Angrosistilor de Carne, Asociataia Japoneza a Crescatorilor de Wagyu si o delegatie de la Ministerul Japonez al Agriculturii, Padurilor si Pescuitului.      

A organizat excursii la ferma lui pentru Austalian Wagyu Association, reteaua “Better Beef”, si Meat Livestock Australia (MLA), invitandu-i sa participe la initiativa 100 MLA Producers pentru a creste constientizarea in ceea ce priveste agricultura sustenabila in randul consumatorilor citadini.  

Trasabilitatea vitelor Blackmore Wagyu

Balckmore garanteaza trasabilitatea totala pe toata durata vietii fiecarui animal. Ferma are o baza de date in care se inregistreaza toate detaliile fiecarui animal: data nasterii, greutatea la nastere, cresterea medie zilnica in greutate de la nastere la sacrificare, orice tratament administrat animalelor, cantiatea de hrana consumata zilnic, verificarea ADN-ului matern, statutul rasei Wagyu dovedit 100% si genealogia pana la a 10-a generatie.    

Sacrificare halal

David Blackmore isi sacrifica animalele folosind metoda halal. Ce inseamna halal? Termenul provine din limba araba si se traduce ca “permis” din punct de vedere religios, descriind toate lucrurile permise de legea islamica. In ceea ce priveste sacrificarea animalelor, halal reprezinta puritatea. 

Blackmore Wagyu - Japanese Black

Wagyu este o rasa de bovine, cu genetica unica, originara din Japonia. Cuvantul japonez wagyu inseamna nimic mai mult decat vita japoneza: “wa” inseamna japoneza si “gyu” inseamna vita. Aceste bovine, crescute de fermierii japonezi, au mostenit o genetica specifica de la stramosii lor. Fermierii japonizi considera de datoria lor sa protejeze aceasta comoara naturala, pentru generatiile viitoare. Cele mai cunoscute linii genealogice din Japonia sunt Tajima din Prefectura Hyogo, Itozakura din Prefectura Shimane si Kedaka din prefectura Tottori. 

S-a incercat de multe ori documentarea istoriei rasei Wagyu. La mijlocul anilor 1980, profesorul japonez Kiyoshi Namikawa – un expert recunoscut – a inceput un plan ambitios de documentare a istoriei rasei de bovine negre japoneze, cunoscuta si ca Japanese Black. Rasa japoneza wagyu este recunoscuta la nivel maondial ca rasa pura. Din anul 1992 si pana in 2006, David Blackmore a importat, din Japonia in Australia, peste 80% din genetica rasei pure wagyu si si-a construit propriul septel, de peste 300 de capete, cu 100% vite wagyu negre de rasa pura.

Calitatea si gustul carnii de vita wagyu difera de orice alt tip de carne de vita. Carnea este descrisa ca avand fiind frageda, avand gust delicat, cu note de unt si caramel si tonuri dulcege. Fragezimea si gustul extraordinar al carnii de wagyu creaza o experienta gustativa de neegalat. Marmorarea intensa cu grasime este o caractristica definitorie a carnii de vita wagyu.

Muschii sunt infiltrati cu vinisore finie de grasie, ca o panza de paianjen, un “depozit intramuscular de grasime”. In timpul gatirii, marmorarea este absorbita in muschi, conferind carnii textura, fragezime si savoare. Marmorarea cu grasime reapare odata ce carnea incepe sa se raceasca. Grasimea are un punt de topire foarte coborat, ceea ce inseamna ca literalmente “se topeste in gura”.

Sunt vitele Blackmore Wagyu din rasa Tajima?

Un, sunt o incrucisare de mai multe linii genealogice din diferite prefecturi: Tajima (pref. Hyogo), Itozakura (pref. Shimane) si Kedaka (pref. Tottori), toate fiind Japanese Black.

Inainte aparitia carnii de Wagyu pe piata australiana, sistemul australian de clasificare a carnii de vita era de la 0 la 6. Cele mai bune rase australiene, inclusiv Angus, erau notate cu 2, in medie. De la aparitia carnii de wagyu in Australia, sistemul australian de clasificare a carnii de vita s-a extins pana la 9. Carnea de wagyu este un produs de lux in restaurantele si macelariile gourmet australiene.

Totusi, in Australia, orice produs care are cel putin 50% genetica wagyu poate fi etichetat Wagyu. Premium Wagyu trebuie sa aiba 100% genetica Wagyu. Atat timp cat un exista reglementari uniforme in ceea ce priveste identificarea clara pe eticheta produsului, consumatorul se poate baza numai pe integritatea si reputatia fiecarei marci.

Pret aproximativ:
5850 Lei

BIO sortiment

Produs BIO:

Prețul produselor, afișat în pagina de prezentare produs, NU include costul transportului.

Livrarea se face prin curier rapid (Fan Courier sau TNT).

Timpul de livrare:

  • pentru produsele etichetate cu mesajul "ÎN STOC", timpul de livrare este de 24-48 ore (zile lucrătoare).
  • pentru produsele etichetate cu mesajul "PRECOMANDĂ", timpul de livrare poate să fie mai mare de 3 zile (lucrătoare), depinzând de stocul producătorului. Această informație este furnizată odată cu confirmarea telefonică a comenzii. 

Cost expediere Fan Courier:

  • în București - 20 lei
  • în restul localităților din țară - 25 lei

Pentru BUCUREȘTI și Ilfov există posibilitatea livrării în aceeași zi (pentru produsele aflate ÎN STOC), alegând serviciul Express Loco (Fan Courier).

Mai multe detalii despre acest tip de serviciu puteți obține la unul dintre următoarele numere de telefon:

- 0787 348 274 / 0723 179 259.

Cost expediere TNT:

  • în București - 35 lei
  • în restul localităților din țară - 45 lei
Average Star Rating:
0.00 (0 Review-uri total)
  • 5 stars
    0
  • 4 stars
    0
  • 3 stars
    0
  • 2 stars
    0
  • 1 star
    0
Have you used the product?
Tell us something about it and help others make the right decision
Show reviews with:
5 stars (0 Review-uri)
4 stars (0 Review-uri)
3 stars (0 Review-uri)
2 stars (0 Review-uri)
1 star (0 Review-uri)

No reviews found