Alegerea cutitelor de bucatarie

Alegerea Cutitelor

Alegerea cutitelor de bucatarie tine foarte mult de fiecare persoana in parte, de aceea si exista o asemenea gama larga disponibila pe piata.

Exista doua categorii distincte pentru cutitele de bucatarie: cele europene traditionale si cele japoneze. Exista totusi si o suprapunere de stiluri pentru anumite cutite din ambele categorii. De exemplu, cutitul bucatarului exista atat in gama japoneza cat si in cea europeana dar un cutit pentru sashimi sau sushi exista numai in gama japoneza de cutite.

Alegerea Cutitelor - Cutitul Bucatarului alveolatToti bucatarii au nevoie de un numar minim de cutite in trusa proprie (Batterie de Cuisine) pentru a-i ajuta in munca de preparare a alimentelor. De obicei, trusa minima a unui bucatar este un set de aproximativ cinci cutite.

Acest set include cutitul bucatarului (pentru tocat, feliat si maruntit), cutit de transat, cutit pentru decojit sau pentru fructe, cutit pentru paine si un cutit pentru tomate (cu lama zimtata pentru a preveni alunecarea lamei pe pielita).Cutit pentru Paine Franz Güde, 32 cm - Alpha Olive - GÜDE

Aceasta ar fi o selectie de baza pentru cutitele unui bucatar. In plus, mai poate fi nevoie de cutite pentru activitati mai specializate, cum ar fi felierea jambonului sau a somonului (care se realizeaza cel mai bine cu un cutit lung cu lama ingusta, subtire si alveolara), dezosarea sau filetarea (cutite cu lama ingusta si flexibila).

Intotdeauna exista un cutit potrivit pentru fiecate tip de activitate. Folosind cutitul corespunzator, munca devine mai usoara, mai rapida si mai placuta. Este mereu o reala placere pentru un bucatar sa se bucure de calitatea cutitelor premium, cu lama perfecta si foarte echilibrate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.