Bulionuri Ariake PRO

Bulionuri Ariake PRO, Japonia

«Bulionul de calitate este inima tuturor preparatelor culinare, atat a celor simple cat si a celor complexe.»

Joël Robuchon

Bulionuri infuzie Ariake, Japonia

Ariaké revolutioneaza pregatirea supelor, furnizand un bulion cu foarte putina sare, cu un gust pur si o culoare perfecte in doar cateva minute. Pana acum disponibil numai bucatarilor din Japonia, aceasta infuzie de bulion din  crustacee va va impresiona papilele gustative cu profunzimea si claritatea savorii.
De peste 40 de ani, Ariaké produce bulionuri si baze de gatit complet naturale si pline de savoare.
Joël Robuchon
Joel Robuchon

  • 3 stele Guide Michelin
  • In 2012, datorita restaurantelor sale, a devenit bucatarul cu cele mai multe stele Michelin de pe planeta: 27!
  •  Chef of the Century declarat de ghidul Gault Millau 1990
  • Best Restaurant in the World declarat International Herald Tribune 1994
  • Meilleur Ouvrier de France, 1976
  • Membru Titular al Académie Culinaire de France
  • Presedinte al Sectiei Bucatarie pentru concursul Meilleurs Ouvriers de France din 1991 pana in 2005
  • Ofiter al Ordinului Legiunii de Onoare
  • Presedintele Comitetului Editorial pentru Larousse Gastronomique, Trophée International du Meilleur Livre Gourmand 2002
  • Autor a numeroase carti de gastronomie
  • Castigator al Medaliei de Aur la Olimpiada Culinara de la Frankfurt 1972 & 1976

Joël Robuchon si Ariaké  si-au unit talentul si cunostintele cu scopul de a obtine preparate cat mai autentice.
Bogate in substante nobile, bulionurile Ariaké au un continut foarte scazut de sare (de doua ori mai putin decat bulionurile standard) si foarte putine grasimi.
Bulionul din crustacee Ariaké furnizeaza o baza excelenta pentru toate preparatele culinare: pentru posarea pestelui, a fructelor de mare si crustaceelor; ca baza de gatit pentru legume, paste fainoase si risotto; pentru deglasare.

Bulion de baut si pentru gatit.

«In colaborare cu Ariaké, am elaborat bulionurile infuzabile cu scopul de a regasi gustul si puritatea bulionului autentic. In restaurantele mele din Japonia, utilizez bulionurile infuzabile Ariaké pentru bazele mele de gatit, ca baze pentru sosuri si pentru bulionurile de baut.» Joël Robuchon
Utilizarea bulionului Ariaké:
Pentru restaurantele traditionale si gastronomice, Ariake lanseaza o gama ingenioasa de bulionuri in saculeti, de o calitate aromatica identica celei a fondurilor obtinute in bucatarie.
In anul 2009, Ariaké a obtinut – cu gama de bulionuri profesionale pentru gatit –  premiul special international pentru inovatie la SIRHA, Lyon in Franta.
Pliculet de bulion ariakeAceste bulionuri se utilizeaza si se infuzeaza ca si pliculetele de ceai.  Datorita acestei metode, in 10 minute se obtine un bulion clarifiat si limpede, particulele ramanand retinute in saculet. Odata ce saculetul a fost intodus in apa fierbinte, carnea se gateste pentru prima oara si isi elibereaza sucurile pentru a crea un bulion extrem de proaspat. Pentru a obtine acest rezultat, Ariaké utilizeaza un desicator cu temperatura scazuta ce permite eliminarea gatirii carnii si obtinerea unui bulion al carui gust nu este alterat.
Datorita plasei dese din care sunt confectionati saculetii si care retine lipidele continute in mod natural in ingrediente, bulionul rezultat este limpede si are o placuta culoare naturala. Gustul este acela al unui bulion de casa, obtinut dupa multe ore de mijotaj.
Mod de folosire:
1) Se dau in fiert 2 l de apa si se introduce saculetul;
2) Se lasa sa infuzeze, cu capacul pus, 5 min in apa fierbinte, iar apoi se scoate saculetul;
3) Bulionul este gata.
Recomandare: pentru un gust mai pronuntat si mai intens se poate lasa saculetul sa infuzeze mai mult timp (de ex: 10 minute);
Simplu si rapid 100 % natural: fara arome adaugate, fara glutamat, fara potentiatori de gust, fara conservanti.
Bulionurile Ariake prezinta un profil nutritional excelent: continut ridicat de proteine, continut de sare redus, putine calorii, continut scazut de grasimi.
Bulion de vita ariake japoniaInformatii mod de prezentare:
Cutia de bulion Ariake contine 5 saculeti pentru 2 litri de lichid fiecare, deci 10 l de bulion.
Tehnologia de extractie si uscare la temperatura scazuta: carnea nu este gatita ci uscata; carnea se gateste numai in momentul cand saculetul ce o contine este introdus in apa clocotita.
Dozaj: 1 saculet pentru 2 litri.
Recomandat pentru:
Baze de gatit: posare, fierbere, stingere
Baze pentru sosuri: fonduri, fumet-uri, sosuri slabe
Delicatese: jeleuri sau aspicuri
Bulion de baut si consommé
Bulionul Ariaké poate fi folosit pentru a da aroma si profunzime preparatelor culinare sau se poate pur si simplu bea. Se foloseste pentru posarea pestelui sau a carnii, ca baza bentru supe excelente, la tocane, sosuri si risotto.

Bulionuri realizate dupa toate regulile artei

Procesul de fabricatie al produselor Ariaké se bazeaza pe fierbere lenta si de lunga durata ce garanteaza pastrarea perfecta a proprietatilor organoleptice continute in ingredientele naturale. Ariaké ajuta bucatarii sa castige timp, realizand pentru ei baze de gatit pe care si profesionistii le-ar pregati in aceeasi maniera dar cu un consum mare de timp si energie.

Ariaké ofera bulionuri realizate prin tehnica gatirii lente si de lunga durata, care nu se mai invata astazi in scolile de bucatari! Fondurile de gatit Ariaké sunt mai putin grase si confera o culoare foarte placuta sosurilor.Bulionuri ariake Japonia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.