Ceaiul Matcha

Ceaiul Verde Matcha

Matcha reprezinta pudra fin macinata de ceai verde cultivat si procesat special. Ceaiul verde este special prin doua aspecte: planta de ceai verde pentru matcha este cultivata timp de aproximativ trei saptamani inainte de a fi recoltata, iar tulpinile si venele sunt indepartate in procesul de prelucrare. Planta de ceai verde este crescuta la umbra, fiind incetinita astfel cresterea plantei, stimulata insa cresterea nivelului de clorofila, frunzele capatand atfel o culoare verde mult mai inchisa si deasemenea se produc astfel aminoacizi, in special L-teanina.

Ceaiul-Matcha

Ceremonia traditionala a ceaiului japonez este centrata pe prepararea si servirea ceaiului. In epoca moderna, matcha a ajuns a fi folosit si pentru a aroma si colora diferite preparate precum mochi si soba noodles, inghetata de ceai verde dar si o varietate de wagahi (produse de patiserie japoneze).

In Dinastia Song ( 960-1279), cultivatorii japonezi obisnuiau sa prepare ceaiul matcha uscand mai intai plantele. Prin frecarea intre doua pietre a plantelor anterior uscate, se forma pulberea de ceai verde. Pudra de ceai verde trebuie amestecata ulterior cu apa fierbinte, cu ajutorul unei perii de bambus, pana cand amestecul de ceai si apa se omogenizeaza. Ceaiul astfel obtinut, se serveste apoi intr-un vas special numit „chawan”.

Budismul Zen si metodele chinezesti de preparare a ceaiului pudra, au fost aduse in Japonia in anul 1191 de catre calugarul Eisai. Desi ceaiul sub forma de pulbere, initial, nu a fost popular in China, in prezent exista o renastere la nivel mondial a ceaiului Matcha, inclusiv in China.

Inainte de a fi preparat, ceaiul Matcha trebuie sctrecurat printr-o sita, evitand astfel aparitia smocurilor de ceai. Exista site speciale disponibile pentru acest scop, care sunt de obicei fabricate din otel inoxidabil. Pentru a forta ceaiul sa treaca prin sita, este folosita o spatula din lemn, speciala in acest scop.

Printre numeroasele sale beneficii pentru sanatate, ceaiul Matcha mai stimuleaza metabolismul si arde caloriile, detoxifica in mod eficient si natural, calmeaza mintea si relaxeaza corpul fara a produce somnolenta, este un aliment bogat in fibre, clorofila si vitamine, imbunatateste starea de spirit, previne bolile, reprezinta o sursa bogata de vitamina C, seleniu, crom, zinc si magneziu, scade nivelul colesterolului dar si a zaharului din sange etc.Ceaiul-Verde-Matcha

Ceaiul Matcha – Beneficii

Unul dintre numeroasele beneficii ale ceaiului Matcha, consta in faptul ca acesta ofera o doza mare de antioxidanti cu fiecare inghititura. Singura modalitate de a profita cu adevarat de beneficiile ceaiului verde, consta in consumul efectiv al frunzelor de ceai. Acest lucru nu inseamna insa ca trebuie sa incepem sa consumam frunze de ceai, ci, mai degraba, sa consumam ceaiul Matcha care este obtinut in urma macinarii propriu-zise a frunzelor de ceai.

Ceaiul Matcha contine o clasa unica de antioxidanti numita catechine, care nu se gaseste in alte alimente. In mod particular, aceasta clasa de antioxidanti are un rol foarte important deoarece are proprietati puternice ce lupta impotriva cancerului. Astfel, consumul zilnic de ceai Matcha ajuta la restabilirea si la pastrarea echilibrului si a bunastarii organismului.

Un alt rol important al ceaiului Matcha consta in stimularea metabolismului si arderea grasimilor. Un studiu prezentat de catre Jurnalul American de Nutritie Clinica a constatat ca un consum zilnic de ceai Matcha poate creste termogeneza (rata proprie a organismului de ardere a caloriilor).

Un alt beneficiu oferit de consumul de ceai verde Matcha consta in rolul pe care acesta il are prevenirea procesului de imbatranire. Datorita acestui fapt este explicat si procentul foarte mare al varstnicilor din Okinawan, Japonia care consuma regulat ceai verde Matcha.

Puteti comanda Ceaiul Verde Matcha de pe FT-Shop.ro

Sumar articol
Ceaiul Matcha
Nume articol
Ceaiul Matcha
Descriere
Ceaiul Matcha. Matcha reprezinta pudra fin macinata de ceai verde cultivat si procesat special. Ceaiul verde este special prin doua aspecte: planta de ceai verde pentru matcha este cultivata timp de aproximativ trei saptamani inainte de a fi recoltata, iar tulpinile si venele sunt indepartate in procesul de prelucrare.
Autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.