Ciocolata Valrhona

Ciocolata Valrhona

Valrhona este un producator francez de ciocolata, cu sediul intr-un orasel numit Tain L’Hermitage, un orasel viticol de pe langa Lyon. Compania a fost fondata in anul 1922 de un patiser,  Albéric Guironnet, avand cinci filiale si 60 de distribuitori locali, de pe tot globul. Este, cu siguranta,  unul dintre cei mai buni producatori de ciocolata din lume. Compania sustine, deasemenea, École du Grand Chocolat, o scoala de bucatari profesionisti, ce pune accentul pe produsele de patiserie si pe preparatele ce au la baza ciocolata.

Ciocolata Valrhona

Pentru mai mult de 90 de ani, artizani, bucatari din intreaga lumea, au cautat sa procure de la Tain l’Hermitage, ciocolata unica, esentiala pentru succesul creatiilor lor.

Foarte putini ciocolatieri merg atat de departe incat sa devina cultivatori.Cu scopul de a invata cat mai multe despre cacao, pentru a garanta rafinamentul si a supraveghea calitatea, Valrhona si-a insusit toate aspectele legate de aceasta industrie.  Valrhona are deasemenea si angajamentul de a conserva biodiversitatea. Astfel, compania a creat El Pedregal, acum 20 de ani, in Venezuela, cu scopul de a reabilita si restabili o specie amenintata de cacao, Porcelana. De curand, Valrhona a achizitionat o a doua plantatie, in Republica Dominicana, o plantatie ce creste o specie de cacao numita Loma Sotavento, specie aparuta in urma procesului de hibridizare dintre cea mai rara specie de cacao, Criollo, si cea mai frecventa, Forastero.

Plantatia El Pedregal, a permis dezvoltarea unei proprietati crescute de ciocolata de epoca, delicata, de neegalat, Porcelana El Pedregal.

Valrhona a creat o serie de profile aromatice, unice si recunoscute prin perfectionarea tehnicilor de imbunatatire a aromei boabelor de cacao rare, cultivate pe terenuri selectate cu maiestrie.Ciocolata neagra gourmet Valrhona

Principalele sortimente de ciocolata Valrhona sunt ciocolata gourmet si ciocolata couverture. Un produs ce se regaseste printre preferintele consumatorilor, este Ciocolata Neagra, 70% Cacao, Insulele Caraibe, din gama gourmet. Aceasta ciocolata este caracterizata prin gustul amar, fin si elegant, cu o serie intreaga de arome. Ciocolata neagra dezvaluie o serie de note florale acompaniate de o aroma persistenta.

In cea de-a doua categorie de ciocolata Valrhona, cea couverture, un produs de succes, alaturi de multe altele, este Ciocolata Couverture Neagra Manjari „Grand Cru”, callets, 64% Cacao din Madagascar. Ciocolata couverture Manjari ValrhonaPentru acest tip de ciocolata se folosesc numai boabe de cacao din Madagascar. Gustul este unul caracteristic, proaspat dar usor acid, avand si note intense de fructe rosii.

De la inceput, scopul Valrhona a fost acela de a contribui la succesul clientilor sai din intreaga lume. In spiritul parteneriatului cu patiseri si ciocolatieri, Valhrona a crescut constant sprijinul acordat clientilor, pentru a promova calitatea produselor sale. Acest fapt a luat forma unor cursuri de formare, de un nivel inalt, L’Ecole du Grand Chocolat, precum si prestigiosul eveniment World Pastry Cup.

 

Puteti comanda Ciocolata Valrhona de pe FT-Shop.ro

Sumar articol
Ciocolata Valrhona
Nume articol
Ciocolata Valrhona
Descriere
Ciocolata Valrhona. Valrhona este un producator francez de ciocolata, cu sediul intr-un orasel numit Tain L’Hermitage, Hermitage, un orasel viticol de pe langa Lyon.
Autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.