Cum sa faci prajituri cu o glazura de ciocolata ca la carte

Vrei sa faci o glazura de ciocolata de calitate? Iata cateva repere importante!

Poate ca si tu ti-ai dorit sa poti realiza glazura de ciocolata ideala pentru torturile sau prajiturile preferate.

Glazura de ciocolata - www.ft-shop.ro
Foto credit: www.valrhona-chocolate.com

Fiecare eveniment sau aniversare merita sarbatorite cu delicii culinare inedite si deserturi apetisante. De aceea, iti venim in ajutor cu cele mai eficiente metode pentru o glazura delicioasa.

Metoda clasica de gatit se bazeaza pe 3 ingrediente principale: ciocolata, frisca si untul. Dupa ce a dat in clocot frisca, se adauga ciocolata maruntita si untul, iar apoi se omogenizeaza. Astfel iti poti decora fructele sau blaturile pentru tort, cu usurinta.

Totusi, cand e vorba de gatit in cantitati mai mari sau cand vrei sa economisesti timp, poti apela cu incredere la mici trucuri de succes.

Poti opta pentru o glazura de ciocolata neagra sau alba gata facuta, cu cele mai sanatoase ingrediente. Pentru ca proprietatile ciocolatei sa se pastreze, ai nevoie de o glazura fina si gustoasa, cu un aspect lucios, preparata la temperatura ideala.

Vrei sa cumperi o glazura buna, gata facuta?

Cand gatesti celebra prajitura negresa sau vrei sa prepari un platou de eclere, poti aplica aceasta glazura de ciocolata neagra. Brandul Valrhona, cunoscut la nivel international pentru produsele realizate din ciocolata de exceptie, poate fi acum si la tine pe masa.

Textura fina se intinde perfect pe blaturile unui tort de casa, sau pe clasicele eclere cu ciocolata. Tot ce trebuie sa faci e sa alegi cantitatea dorita, sa o incalzesti la temperatura de 40-60 grade Celsius si sa o amesteci cu o spatula de lemn.

Decoratiunile prajiturilor devin un joc de imaginatie, cu aceasta glazura profesionala.

Glasaj - Pasta Alba pentru Icing si Decor, Dulce, cu Gust de Vanilie, 7 Kg - Callebaut
Glasaj – Pasta Alba pentru Icing si Decor, Dulce, cu Gust de Vanilie – Callebaut

Pentru cei care doresc o cromatica deosebita si un gust inedit, se poate folosi glazura de ciocolata alba, cu aroma de vanilie. Aceasta este ideala la torturile aniversare sau la decorarea torturilor inalte, de nunta.

Un alt sfat in aranjarea prajiturilor apetisante este folosirea unor forme de ciocolata stilate. Cu un pachet de glazura de ciocolata cu model rotund, oval sau chiar in forma de cesti de cafea, poti obtine maximul de efect, cu minimul de efort.

Ingredientele de calitate si prepararea acestora stau la baza unei glazuri excelente, cu un gust savuros.

Astfel, aniversarile si petrecerile cu cei dragi vor fi o ocazie de bucurie, cu deserturi delicioase si atragatoare.

Tot ce-ti mai ramane de facut e sa alegi platoul pentru un tort de casa, negresa sau eclere si sa-ti realizezi un design propriu.

Maximizeaza-ti talentul gastronomic cu produse originale, de calitate,  ingrediente si produse de gatit de la FT-Shop!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.