Cutit Nakiri – Cutit japonez pentru legume

Cutit Nakiri (nakiri bocho) – Cutitul japonez pentru legume

Cutitele Nakiri (nakiri bocho) sunt cutite pentru taiat legume si sunt, de obicei, de uz casnic, bucatarii profesionisti japonezi preferand cutitul Usuba (Usuba bocho) .

Cutit Nakiri (17 cm) - KASUMI Masterpiece

Cumpara Cutitul Nakiri de la Ft-Shop.ro

Forma cutitului Nakiri difera in functie de regiunea de origine, cutitele din zona Tokyo, fiind de forma dreptunghiulara, in timp ce cutitele din zona Osaka au un colturi rotunjite.

In privinta formei, cutitele Nakiri se aseamana cu cutitele Usuba, diferenta dintre ele fiind modul de ascutire. Cutitul Nakiri este ascutit pe ambele parti, in timp ce Usuba doar pe o parte. Acest tip de ascutire (pe ambele parti) poarta numele de ryoba (in japoneza), favorizand o taiere dreapta a feliilor de legume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.