Cutite de bucatarie europene – manufacturare

Cutite de bucatarie europeneCutitul Bucatarului 17 cm Lion Sabatier

Unii dintre producatorii taditionali de cutite din Europa au traditie de sute de ani (Lion Sabatier, Franta, din 1852). Fiecare dintre acesti producatori ofera o gama foarte larga de cutite pentru a satisface cerintele fiecarui bucatar, atat profesionist cat si amator. Cele mai bune cutite profesionale sunt realizate printr-un proces denumit „forjare in matrita”. Prin acest proces cutitul este realizat dintr-o singura bucata de otel si forjat sau stemuit in forma dorita, apoi este temperat, calit, slefuit si ascutit.Cutite forjate in matrita

Fiecare producator are tehnologia proprie patentata care combina esenta manufacturarii traditionale cu tehnologia de varf. Otelul carbon a fost dintotdeauna materialul traditional pentru producatorii europeni de cutite. Este destul de dur pentru a mentine un tais foarte ascutit si totusi suficient de moale pentru a permite o ascutire usoara.

Majoritatea producatorilor s-au desprins totusi de aceasta abordare destul de rigida si utilizeaza acum otel aliat cu o mixtura optima de aliaje care asigura o finisare superioara si care, in acelasi timp, este usor de ascutit.

Spre aceasta varianta s-au indreptat multi producatori de cutite atat europeni cat si japonezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.