Cutitul japonez Usuba (usuba bocho)

Cutite japoneze Usuba (usuba bocho)

Cutitele Usuba sunt cutite de legume tradiționale japoneze folosite de bucatarii profesionisti. Ca si alte cutite profesionale japoneze, usuba sunt ascutite doar pe o parte (tip dalta) sub un unghi de 20-30° pe parte din fata ( sunt cutite pentru mana stanga si cutite pentru mana dreapta) iar pe partea din spate sunt neascutite sau pot avea o mica concavitate (urasuki).

Sectiune concava - Cutit UsubaAscutire lama - Cutit Usuba

Cutitele Usuba au caracteristica o margine netedă, in unele cazuri putin curbata (pentru a evita lipirea legumelor taiate), si sunt inalte, inaltimea permitand o manevrare sigura pentru mana cand se toaca pe un tocator.

Usuba inseamna, in traducere libera, „lamă subtire„, indicand subtirimea sa comparativ cu alte cutite. Lama subtirea favorizeaza taierea legumelor fara a le zdrobi textura. Tipul de cutit Usuba Kanto are varful bont patrat, ceea ce face sa semene cu un mic satar.

Cutit Usuba, Masahiro, 160 mmCumpara acum Cutitul Usuba pentru tocat legume si fructe, 160 mm – Masahiro

Usuba este deosebit de popular printre bucatarii din Kyoto, care folosesc Usuba pentru cea mai mare parte din munca lor. Deoarece Kyoto este fara iesire la mare, ei se bazeaza, in preparatele lor,  mai mult pe legume decat bucatarii din Tokyo, ceea ce face ca Usuba sa fiu un fel de cutit universal pentru bucatarii profesionisti de acolo.

Cutitele Nakiri au forma asemanatoare cutitelor Usuba dar sunt ascutite pe ambele parti. Acestea sunt preferate pentru uzul casnic.

Tag: Cutite japoneze Usuba (usuba bocho)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.