Éric Kayser si Maison Kayser

Éric Kayser Brutarul artizan

Éric Kayser este un brutar si deasemenea un scriitor de origine franceza, nascut pe data de 16 octombrie 1964.

Strabunicul, bunicul dar si tatal lui Kyser au fost cu totii bucatari traditionali francezi, in Lorena. In anul 1975, cand Kayser avea varsta de 11 ani, parintii lui s-au mutat pe Coasta de Azur.  In 1983, la varsta de 19 ani, Kayser a facut turul Frantei si si-a descoperit pasiunea pentru coacere, luand decizia de a-si urma aceasta pasiune. Maison-Kayser Éric Kayser a lucrat deasemenea si la Institutul National de Patiserie si Coacere, unde ii instruia pe tinerii brutari. Impreuna cu Patrick Castagna, Éric Kayser a creat o masinarie ce poate creea si mentine un aluat lichid, la o temperatura obusnuita, gata de utilizare, acesta reprezentand un moment cheie al anului 1994.

La 13 septembrie 1996, Kayser si-a deschis prima brutarie pe 8 rue Monge, in Paris. A fost un succes instant, obtinand numeroase aprecieri din partea criticilor. Foarte repede a urmat dechiderea a mai multor brutarii atat in Paris cat si in  alte tari. In prezent exista peste 80 de locatii Maison Kayser, in intreaga lume. Cu 18 brutarii numai la Paris, mai multe s-au deschis si in Grecia, Portugalia, Rusia, Japonia, Ucraina, Maroc, Senegal, Coreea de Sus, Liban, Emiratele Arabe Unite, Singapore, Mexic, Hong-Kong si Taiwan. Cu toate acestea, inima dar si sufletul companiei sunt ferm inradacinate in Paris, unde fiecare nou bucatar trece printr-un proces de instruire riguros, inainte de a incepe sa lucreze ofocial in brutarie. Produsele dar si serviciile pe care brutariile Maison Kayser le ofera, difera de la o tara la alta, fiecare adaptandu-se gusturilor si aromelor locale.

La inceputul anilor 1990, foarte putini au crezut ca o paine de inalta calitate ar putea aduce profit. Eric Kayser este unul dintre putinii care au crezut acest fapt. Ceea ce il diferentiaza pe Eric Kayser de ceilalati brutari, consta in faptul ca acesta foloseste in pregatirea painii si a produselor de patiserie, agenti de dospire naturali.

Acest agent de fermentare este legat de istoria painii. Este un amestec de faina, apa si zaharuri ( in cazul Maison Kayser, mierea), care este apoi racit si lasat sa se odihneasca.

Aceasta tehnica de fermBrutarie-Eric-Kayserentare este extrem de benefica pentru sanatatea oraganismului uman, oferind produse care sunt mult mai usor digerate de organism si care in acelasi timp au un gust si o aroma minunata.

Inca de la inceput, compania a avut o „semnatura” consistenta: deschiderea brutariei care reflecta imaginea cartierelor si oraselor in carea acestea sunt amplasate dar si unde painea este proaspat coapta, pe toata durata zilei. Acest angajament reflecta cautarea constanta a unei marci de calitate si determinarea companiei de a fi mai mult decat un alt „lant”. Fiecare magazin este o comunitate de sine statatoare. Este un loc luminos, plin de viata , primitor, unde clientii cauta pe tot parcursul zilei, placerea de a socializa.

In timp ce „Baguette Monge” ramane un produs de marca ce poarta semnatura companiei, painea fabricata la Maison Kayser variaza in functie de textura, culoare, dimensiune si aroma. Cu toate acestea, fiecare produs intruchipeaza abordarea riguroasa in ceea ce priveste aprovizionarea ingredientelor dar si angajamentul companiei de a utiliza agenti de dospire naturali.

In ultimele luni, Maison Kayser a dechis noi piete de desfacere in Maroc, Hong Kong si New York. Cu fiecare minut al zilei, tari, orase ale intregii lumi descopera placerea produselor de panificatie.

Odata cu schimbarea gusturilor dar si cerintelor clientilor, si produsele companiei Maison Kasyer isi imbunatatesc  calitatea, aroma, prin folosirea celor mai noi metode de productie dar si a celor mai bune ingrediente. Painea este un prim exemplu de aliment de baza, ce ar trebui sa fie accesibil tuturor. In 2013, a fost introdusa o noua gama de produse de panificatie fara gluten, in brutaria Rue de l’Echelle din Paris.Le-Larousse-du-pain-Eric-Kayser

Fie ca painea este cumparat dintr-un magazin, fie dintr-o gara sau dintr-un aeroport, retetele Maison Kayser sunt aceleasi.

Crearea unei paini de o calitate superioara cere o filozofie, pincipii si valori specifice. Pentru obtinerea produselor sale, brutariile Maison Kayser urmeza aceste filozofii, principii si valori. Eric Kayser a construit aceasta companiei pe baze solide inca din prima zi, facandu-o sa se adapteze extrem de usor la orice schimbare a gusturilor sau cerintelor consumatorilor de produse de patiserie.

Eric Kayser a scris si o serie de carti precum  cartea „Le Larousse du pain”, o carte in care se gasesc peste 80 de retete de paine si produse de patiserie ce se pot realiza de acasa.

Puteti comanda cartea Le Larousse du pain – Eric Kayser de pe FT-Shop.ro

Tag: Éric Kayser si Maison Kayser

Sumar articol
Éric Kayser si Maison Kayser
Nume articol
Éric Kayser si Maison Kayser
Descriere
Impreuna cu Patrick Castagna, Éric Kayser a creat o masinarie ce poate crea si mentine un aluat lichid, la o temperatura obusnuita, gata de utilizare, acesta reprezentana dun moment cheie al anului 1994.
Autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.