File de Pastrav Sotat Unilateral

File de Pastrav Sotat Unilateral, Spuma de Mamaliga, Salsa din Ardei Gras

Reteta culinara pentru 2 persoane

Ingediente – Pastrav sotat cu spuma de mamaliga si salsa din ardei gras

  • 2 fileuri pastrav
  • 100 g malai
  • 300 ml Lapte
  • 100 ml Smantana dulce
  • 50 g unt
  • 1 Ardei gras
  • 1 catel de usturoi
  • Ulei de masline
  • Sare
  • Piper

Fiecare fileu se fasoneaza si se taie in doua bucati. Se sareaza pe partea cu piele si se aseaza pe un prosop de hartie.
Malaiul se pune la fiert in lapte fierbinte. Cand este fiert, se adauga smantana, sare si se finalizeaza cu unt. Se paseaza, se trece prin sita si se transfera intr-un sifon ISi in care se descarca doua capsule. se pastreaza cald la bain-marie (70oC).
Intre timp, se coace ardeiul gras la flacara. Se decojeste, se curata de seminte si se toaca marunt. Se toaca un catel de usturoi si se caleste in ulei de masline, se adauga ardeiul si se asezoneaza. Se fierbe cateva minute la foc mic. Se paseaza, se trece prin sita fina.
Se incine o tigaie cu putin ulei de masline si se soteaza fileurile numai pe partea cu piele. Cand pielea a devenit crocanta, se ung fileurile cu unt topit si se dau cateva minute in cuptorul incins la 60oC.
Se monteaza la farfurie dupa preferinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.