Fond de Legume
Fondul de legume face parte din categoria fondurilor de baza ale bucatariei. Modul de preparare al fondului de legume este simplu, acesta putand fi realizat de catre oricine.
Astfel, pentru a pregati fond de legume, sunt necesare urmatoarele legume:
- praz
- morcovi
- ceapa
- usturoi
- tulpini de telina
- anason stelat
- condimente precum: cimbru, patrunjel, piper, frunze de dafin
Deasemenea, pentru un gust perfect este indicat a se adauga in preparat si vinul.
Prima etapa in pregatirea fondului de legume consta in spalarea fiecarei legume in parte, iar apoi taierea in bucati nu foarte mari a acestora. Trebuie precizat faptul ca ceapa si usturoiul trebuiesc a fi tocate putin mai marunt decat celelalte legume, iar prazul este de preferat a se taia, inainte de a fi spalat, pe lungime, iar apoi sa fie tocat julienne. Intr-o oala mai mare se adauga apa si peste aceasta se toarna vinul amintit anterior. Datorita faputului ca legumele nu au grasime proprie, se mai poate adauga in apa anterior pusa in oala, un strop de ulei.
Peste compozitie se adauga sare si piper. Toate acestea se acopera si se dau la foc mare. Dupa ce intreaga compozitie incepe sa fiarba, se ia capacul de deasupra oalei, aceasta lasandu-se la foc mic timp de aproximativ 30 de minute. Cu ajutorul unei spumiere, este indicat a se inlatura, regulat, spuma formata la suprafata compozitiei din oala. Dupa cele 30 de minute, supa este strecurata cu ajutorul unei site, ramanand astfel doar lichidul, supa clara. Cu ajutorul aceste supe clare, pot fi preparate ulterior atat alte supe cat si ciorbe.
Puteti comanda Fond de Legume de pe FT-Shop.ro