Fructele confiate

Fructele confiate

Apt, capitala mondiala a fructelor confiate. Aceasta metoda de conservare a fructelor a aparut pentru prima data in Provance, in timpul Evului Mediu. La acea vreme, fructele erau pastrate in miere, acest lucru petrecandu-se pana in momentul in care zaharul a fost introdus in Franta, mai exact in timpul cruciadelor. Inca din anul 1365, sindicatele din Apt, obisnuiau sa serveasca fructe confiate Papei Urban al V-lea, in timpul pelerinajelor prin oras.Fructe-confiate

Fructele confiate, cunoscute ca si fructe cristalizate sau fructe glasate, au existat inca din secolul al 14-lea, cand oamenii din Egiptul Antic, Roma si China au descoperit ca pot pastra fructele proaspete intr-un sirop dulce pentru a rezista pe timpul iernii. Cand zaharul a devenit disponibil pe o scara foarte larga, in Europa, brutarii si cofetarii au facut din simplul proces de cristalizare a fructelor, o adevarata forma de arta.

Atunci cand vine vorba despre procesul de obtinere a fructelor confiate, acesta este unul simplu si usor de realizat de catre oricine. Urmand tehnica traditionala, procesul de confiere ar putea dura pana la o luna, insa, datorita iubitorilor de dulciuri, a fost creata o tehnica mult mai eficienta si care face ca procesul de confiere a fructelor sa dureze mult mai putin. Metoda descrisa in ” Field Guide to Candy (Quirk Books, 2009)”, este una mult mai usor de realizat.

Procesul incepe cu taierea fructelor in felii de aproximativ 5 mm grosime. Pentru fiecare 1/2 cana de zahar adaugata, acesta se amesteca cu 1/2 cana de apa, intr-o cratita. Feliile de fructe se adauga in siropul de zahar care incepuse sa fiarba, fructele fiind acoperite de acesta. Acest procedeu trebuie sa se desfasoare la foc mediu, intorcand fructele ocazional, timp de 40-50 de minute, pana cand acestea devin translucide. Cu ajutorul unei linguri, fructele trebuiesc transferate pe un raft din sarma, unde vor fi lasate la rece, peste noapte. Pentru ca fructele confiate sa aibe un aspect si mai atragator, acestea pot fi invelite in zahar, iar apoi, pastrate in foi de hartie cerata, in frigider sau intr-un loc racoros si lasate la uscat timp de cateva zile, in functie de marimea acestora.

Procesul de confiere al fructelor este unul apreciat de multi bucatari dar si de catre oameni care nu poseda aceasta meserie, deoarece fructele, in urma acestui proces, isi pastreaza aceeasi culoare vibranta pe care o aveau si inaintea confierii. Zaharul actioneaza ca un agent de conservare, pastrand aromele fructelor intacte.Coji-de-portocala-confiate

Fructele confiate au o gama larga de utilizare. Astfel, acestea pot fi tocate si presarate peste orice aluat, peste fursecuri, ciocolata de casa etc. Feliile intregi de fructe confiate pot fi folosite pentru asezonarea tartelor, placintelor, produselor de patiserie sau altor deserturi apetisante.

Foarte des supuse confierii sunt Cojile de portocala, datorita gustului delicios pe care acestea il au dar si datorita beneficiilor pe care coaja de portocala le ofera, beneficii precum: scaderea colesterolului, combaterea cancerului, ameliorarea arsurilor la stomac etc. Astfel ne putem bucura de un gust unic al cojilor de portocala confiate si, in acelasi timp, ajutam la mentinerea sanatatii organismului nostru.

In prezent, cele mai populare fructe care sunt trecute prin procesul de confiere sunt: citricele, ciresele, ananasul si chiar hgimbirul. Pot fi confiate, deasemenea, si flori comestibile, cum ar fi violetele sau trandafirii.

Puteti comanda Fructe confiate de pe FT-Shop.ro

Sumar articol
Fructele confiate
Nume articol
Fructele confiate
Descriere
Fructele confiate. Apt, capitala mondiala a fructelor confiate. Aceasta metoda de conservare a fructelor a aparut pentru prima data in Provance, in timpul Evului Mediu.
Autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.