Gastronomie FT-Shop - Eticheta: cutite de bucatarie

Cutite de bucatarie japoneze – manufacturare

Cutite de bucatarie Japoneze Cutitele de bucatarie japoneze sunt cele mai apreciate de catre bucatarii profesionisti sau amatori. Unele sunt manufacturate intr-un mod similar celor europene, de exemplu sunt realizate din otel carbon. Altele sunt concepute in cu totul alte moduri decat cele europene, de exemplu prin metoda Damasc. Metoda Damasc de manufacturare isi are originea in […]

Cutite de bucatarie europene – manufacturare

Cutitul Bucatarului 17 cm Lion Sabatier

Cutite de bucatarie europene Unii dintre producatorii taditionali de cutite din Europa au traditie de sute de ani (Lion Sabatier, Franta, din 1852). Fiecare dintre acesti producatori ofera o gama foarte larga de cutite pentru a satisface cerintele fiecarui bucatar, atat profesionist cat si amator. Cele mai bune cutite profesionale sunt realizate printr-un proces denumit […]

Manerul cutitului – estetica, ergonomie, importanta

Manerul cutitului de bucatarie  Multa lume considera ca manerul cutitelor are doar scop estetic, dar nu este doar atat. Manerul este parte integranta a cutitului si este esential pentru eficienta acestuia ca ustensila de taiere. Probabil ca lemnul reprezinta cea mai buna solutie pentru maner, fiind si cel mai atractiv. Totusi, cand este folosit zilnic, […]

Cutit Nakiri – Cutit japonez pentru legume

Cutit Nakiri (nakiri bocho) – Cutitul japonez pentru legume Cutitele Nakiri (nakiri bocho) sunt cutite pentru taiat legume si sunt, de obicei, de uz casnic, bucatarii profesionisti japonezi preferand cutitul Usuba (Usuba bocho) . Cumpara Cutitul Nakiri de la Ft-Shop.ro Forma cutitului Nakiri difera in functie de regiunea de origine, cutitele din zona Tokyo, fiind […]

Cutite de Bucatarie – Tipuri de lame

La prima vedere, cutitele par a fi doar niste ustensile de bucatarie obisnuite. Totusi, exista foarte multe aspecte diferite in ceea ce le priveste, de la materialul din care este confectionata lama, tipul taisului, zona de provenienta si pana la disponibilitatea pe piata. Nu numai materialul folosit la fabricarea lamei este important ci si insusi […]

Cutite folosite in bucatarie

cutite-metalice-japoneze-masahiro

Cele mai importante Cutite folosite in Bucatarie Este important de stiut cum se alege cutitul potrivit pentru o anumita activitate. De exemplu, daca folositi un cutit care este prea mare, nu o sa aveti suficient control si exista riscul de alunecare si de accident. Cutitele de baza pentru cele mai uzuale activitati in bucatarie sunt […]

Alegerea cutitelor de bucatarie

Global Seria G - Cutitul Bucatarului alveolat (18 cm)

Alegerea Cutitelor Alegerea cutitelor de bucatarie tine foarte mult de fiecare persoana in parte, de aceea si exista o asemenea gama larga disponibila pe piata. Exista doua categorii distincte pentru cutitele de bucatarie: cele europene traditionale si cele japoneze. Exista totusi si o suprapunere de stiluri pentru anumite cutite din ambele categorii. De exemplu, cutitul bucatarului exista atat in […]

Satarul de Macelarie

satar-de-macelarie-masahiro

Satarul de macelarie Masahiro Orice macelar are nevoie de un satar bun! Satarul Masahiro este suficient de solid pentru a fi utilizat la activitati grele de macelarie. Lama extrem de ascutita si manerul confortabil, din lemn Pakka (material compozit foarte rezistent) impregnat antibacterian, confera siguranta si confort deosebite in folosire. Cutitele de macelarie si satarele Masahiro sunt […]