Gastronomie FT-Shop - Eticheta: ingrediente

Rosso del Ticino – Malai Integral pentru mamaliga, Paolo Bassetti, Elvetia

Malai Integral pentru mamaliga – Rosso del Ticino Malai integral din porumb rosu cultivat in Ticino, soiul Rosso del Ticino. Selectionat de Pro Specie Rara (Fundatia Elvetiana pentru Conservare Diversitatii Genetice). Porumbul Rosso Ticino este un vechi soi local din regiunea Ticino, aproape disparut, foarte slab productiv dar savuros. Acest soi de porumb este acum conservat de […]

Uleiul de masline – aurul lichid al Mediteranei

Uleiul de masline – aurul lichid al Mediteranei Uleiul de masline este un ulei comestibil obtinut din fructele maslinului (Olea Europaea), o planta specifica bazinului mediteraneean. Desi, prin extensie, Romania face parte din bazinul mediteraneean, uleiul de masline este destul de putin folosit (consumul mediu anual in Romania este de 90 ml/locuitor, fata de 35 […]

Puiul de Bresse – Singura pasare cu DOC

Puiul de Bresse - FtShop Blog

Puiul de Bresse – Pasare cu Denumire de Origine Controlata Puiul de Bresse este singura pasare cu DOC (denumire de origine controlata), la fel ca marile vinuri! Puiul de Bresse, “le poulet de Bresse”, provine din regiunea Bourg-en-Bresse si este crescut in ferme traditionale timp de cel putin 16 saptamani (fata de 6,5 saptamani in […]