Bucataria Moleculara | Gastronomie FT-Shop

Despre bucataria moleculara

Bucataria Moleculara – pe scurt Pe la sfarsitul anilor ’20 ai secolului trecut, August Escoffier – marele bucatar si gastronom francez care a revolutionat si modernizat lista menu, arta gatitului si organizarea bucatariei profesionale – afirma in prefata „Le Guide Culinaire” ca, nu peste mult timp, arta gatitului va fi guvernata de principii si tehnici […]

Lecitina – Emulgatorul natural in bucatarie

Lecitina-din-soia

Lecitina Emulgatorul natural Lecitina este un termen generic ce desemneaza orice grup de substante grase galben-maronii, ce apar in tesuturile animale si tesuturile vegetale, compuse din acid fosforic, colina, acizi grasi, glicerol, glicolipide, trigliceride, fosfolipide. Lecitina poate fi extrasa chimic, cu usurinta, folosind orice solvent nepolar, cum ar fi hexanul, etanol, acetona, eter de petrol, […]

Pectina

Pectina-rolul-in-conservarea-fructelor

Pectina – rolul ei in conservele din fructe Pectina se regaseste in principal in fructe, mai exact in coaja fructelor aflate in stare cruda. Unele fructe au mult mai multa pectina decat altele, acestea putand fi chiar citricele, care contin o mai mare cantitate de pectina decat celelalte fructe. De exemplu, atunci cand se prepara […]

Gastronomia moleculara

Bucataria-moleculara

Gastronomia moleculara – mancarea viitorului Gastronomia moleculara este o subcategorie a stiintei alimentelor care cauta sa investigheze transformarile fizice si chimice ale preparatelor din bucatarie. Aceasta stiinta, cea a gastronomiei moleculare, prezinta 3 componente, care sunt: sociale, tehnice si artistice. Bucataria moleculara reprezinta un stil modern de a gati, profitand de multe inovatii tehnice si […]