Delicatessa & Ingrediente | Gastronomie FT-Shop

Cum sa faci prajituri cu o glazura de ciocolata ca la carte

Glazura de ciocolata - www.ft-shop.ro

Vrei sa faci o glazura de ciocolata de calitate? Iata cateva repere importante! Poate ca si tu ti-ai dorit sa poti realiza glazura de ciocolata ideala pentru torturile sau prajiturile preferate. Fiecare eveniment sau aniversare merita sarbatorite cu delicii culinare inedite si deserturi apetisante. De aceea, iti venim in ajutor cu cele mai eficiente metode […]

Fleur de Sel de Guerande – Sare de mare cu IGP

Sare de mare Lionel Charteau

Sare de mare cu Denumire de Origine Protejata (Indication Géographique Protégée – IGP) – Fleur de Sel de Guerande Stiati ca Fleur de Sel de Guérande este singura sare care beneficiaza de Indication Géographique Protégée (IGP)! Confera consumatorilor garantia originii si calitatii sari vandute sub aceasta eticheta. Aceasta sare este 100% sare de mare naturala, […]

Harissa – Pasta de ardei iute

Harissa

Harissa – Pasta de ardei iute, Usturoi, Ierburi Aromatice si Condimente Pasta de ardei iute Harissa reprezinta o pasta ce are la baza ardeiul iute tunisian, dar pe langa acesta, mai contine si alte ingrediente. Acestea pot fi: ardei rosu uscat la soare dar si alti ardei iuti, mirodenii, plante aromatice, pasta de usturoi, seminte de coriandru, seminte […]

Zaharul Turbinado

Zahar-Turbinado

Cum se obtine Zaharul Turbinado Zaharul Turbinado este un tip de zahar ce are la baza trestia de zahar, un zahar cu un nivel minim de rafinare. Numele dat acestui tip de zahar provine de la turbinele folosite pentru procesarea acestuia.  Acesta este un zahar de culoarea maro deschis, avand cristalele de dimensiune mare. Datorita culorii […]

Melasa mod de fabricare

Melasa

Melasa Melasa, sau siropul negru de melasa, este un lichid vascos, de culoare inchisa, produs in urma procesului de rafinare a trestiei de zahar, sau a sfeclei de zahar. Denumirea de melasa provine de la cuvantul proto-indo-european „melid” si se inrudeste cu cuvantul din greaca veche „meli„, care inseamna miere, „mel” in latina sau „melaço” […]

Usturoiul negru

Usturoiul negru, fermentat in coaja

Usturoiul negru, fermentat in coaja Usturoiul negru, cunoscut si sub numele de Allium sativum, este usturoiul pur aflat in stadiul de imbatranire, folosit la inceput ca un ingredient alimentar in bucataria asiatica. Acesta este produs in urma unui proces de fermentare a bulbilor intregi de usturoi proaspat. Fermentarea are loc intr-un mediu cu umiditate controlata si la […]

Faina din Grau dur

Faina-din-grau-dur

Faina din Grau dur – un soi bogat in proteine Faina din grau dur este facuta din Graul dur sau graul macaroni (Triticum durum sau Triticum turgidum) fiind singura specie de grau tetraploida, de importanta comerciala, care in prezent este cultivata pe scara larga. Aceasta specie a fost dezvoltata pintr-o selectie a graului Emmer, cultivat in Europa Centrala […]

Anghinarea

Anghinarea

Anghinarea – Aliment si Medicament Originile anghinarei Cum gatim anghinarea? Retete culinare cu anghinare Anghinarea – Beneficii pentru sanatate Anghinarea (Cynara scolymus) este o specie de plante erbacee, perene, din genul Cynara, perioada in care aceasta planta infloreste fiind din vara pana in toamna (mai multe detalii despre caracterisitici, cultivare, substante active etc gasiti pe […]

Zaharul – Tipuri de zahar

Zaharul

Zaharul – Despre zahar si tipurile sale Zaharul a fost produs in subcontinentul indian inca din cele mai vechi timpuri. Denumirea acestui aliment, „zahar”, provine din limba araba, de la cuvantul sukkar. Nu era un aliment tocmai ieftin si datorita acestui fapt, mierea era mult mai des folosita ca indulcitor, in cele mai multe parti […]

Sushi

Sushi

Sushi – Bucataria Japoneza Sushi reprezinta un aliment japonez produs din orez fiert, combinat cu alte ingrediente precum fructe de mare, legume, uneori si fructe tropicale. Ingredientele si formele de prezentare pentru sushi variaza foarte mult, dar ingredientul pe care toate tipurile de sushi il contin este orezul. Sushi poate fi preparat fie cu orez brun fie cu […]