Delicatessa & Ingrediente | Gastronomie FT-Shop

Ardeiul iute

Ardeiul-iute

Ardeiul iute Ardeiul iute reprezinta fructul plantei din genul Capsicum, ce face parte din familia Solanaceae. Planta de ardei consta intr-un arbust mic, cu tulpina lemnoasa, putand sa creasca pana la inaltimea de 1 metru. Ardeii iuti pot fi recoltati in momentul in care acestia sunt verzi, sau atunci cand ajung la maturitate deplina.Faptul care indica […]

Tipuri de orez

Orezul

Orezul Orezul reprezinta samanta speciei de iarba Oryza sativa (orez asiatic) sau Oryza glaberrima (orez african). Orezul este unul dintre cele mai consumate alimente de catre intreaga populatie, in special de catre Asia. Orezul este considerat a fi al treilea produs agricol cu cea mai mare productie mondiala, dupa trestia de zahar si porumb. Cum o mare parte din […]

Zaharul Demerara zahar natural NERAFINAT

Zaharul-Demerara

Zaharul Demerara zahar NERAFINAT Ce este Zaharul Demerara? Zaharul Demerara este un tip de zahar nerafinat, un zahar cu cristale mari, de culoare galben-auriu. Zaharul Demerara este un tip de zahar care se diferentiaza de celelalte tipuri, in special prin modul in care este produs. Pentru a produce zaharul Demerara, producatorii de zahar obtin sucul de […]

Zaharul Muscovado

Zahar-Muscovado

Ce este Zaharul Muscovado Zaharul Muscovado reprezinta un tip de zahar brun, nerafinat, cu o aroma consistenta si puternica de melasa. Au fost create confuzii legate de semnificatia pe care o are numele acestui tip de zahar, „muscovado”. Termenul initial a fost inventat in secolul al 17-lea pentru a denumi un zahar de o calitate nu […]

Martipanul

Martipan

Martipanul Martipanul reprezinta un produs facut in principal din zahar/miere si faina de migdale, uneori, putand fi adaugat in compozitie si ulei de migdale sau extract de migdale. Pasta de martipan este folosita in bomboane (cum ar fi martipan invelit in ciocolata), dar si ca umplutura pentru prajituri sau produse de patiserie. Martipanul traditional este […]

Metale comestibile – aur, argint

Metale-comestibile---aur,-argint

Aurul si argintul in gastronomie Aurul comestibil este folosit de secole, inca de pe vremea egiptenilor. Aurul comestibil este aurul pur, ce poate fi digerat. Aparut in anul 2000 I.H., aurul comestibil a fost folosit in scopuri sacre in China si ca element de decor pentru diferite preparate in Japonia. Utilizarea aurului comestibil ca si element de […]

Cerneala de Sepie colorant alimentar natural

Cernela-de-sepie

Coloranti alimentari – Cerneala de Sepie Cerneala de sepie este un pigment de culoare inchisa eliberat in apa de sepie, ca un mecanism de aparare. Cerneala este eliberata din sacii de cerneala (situati intre branhii). Culoarea inchisa a cernelii de sepie este cauzata de un component principal si anume de melanina, un pigment organic ce […]

Ceaiul Matcha

Ceaiul-Matcha

Ceaiul Verde Matcha Matcha reprezinta pudra fin macinata de ceai verde cultivat si procesat special. Ceaiul verde este special prin doua aspecte: planta de ceai verde pentru matcha este cultivata timp de aproximativ trei saptamani inainte de a fi recoltata, iar tulpinile si venele sunt indepartate in procesul de prelucrare. Planta de ceai verde este […]

Piperul Cayenne

Piperul-Cayenne

Piperul Cayenne Piperul Cayenne, cunoscut si sub numele de condiment de Guineea sau ardei rosu fierbinte, se obtine prin macinarea ardeilor Cayenne, un soi ce face parte din clasa Capicum Annuum, alaturi de ardeiul gras, ardeiul jalapeno, boia de ardei dar si altele. Ardeiul Cayenne este un ardei foarte iute, folosit pentru a aroma diferite […]

Uleiul de migdale Presat la rece

Ulei de migdale, Presat la rece

Uleiul de migdale Presat la rece Migdalele sunt semintele comestibile care cresc in copacul Prunus Dulcis, numit cel mai frecvent migdal sau copacul de migdale. Migdalele sunt de origine din Orientul Mijlociu, insa in prezent, cel mai mare producator de migdale este reprezentat de Statele Unite ale Americii. Migdalele sunt surse importante de vitamine si […]