Sarea de Himalaya – un mod de viata Sarea de Himalaya, cunoscuta in Himalaya ca si aurul alb, este o sare gema, dintr-o mina din regiunea Punjab din Pakistan. Acest tip de sare se extrage din mina de sare Khewra, a doua, ca marime, mina de sare din lume, sub forma de cristale roz. In ceea ce […]
Gastronomie FT-Shop.ro. Sectiunea: Delicatessa & Ingrediente
Tapas – sociabilitate, prietenii si familie Tapas reprezinta o mare varietate de gustari in bucataria spaniola, ce se servesc, de obicei, alaturi de bauturi. Acestea pot fi reci (cum ar fi maslinele mixte sau branza), dar si calde ( cum ar fi chopitos). In unele tari din America Centrala, aceste gustari sunt gasite sub denumirea […]
Faina Manitoba – faina din grau semidur, indispensabila in aluatul pentru painile italiene Ce este Faina Manitoba (cum se obtine)? Ce indice de forta are? La ce se foloseste manitoba? De unde cumpar Faina Manitoba? Faina Manitoba (sau faina americana) provine din preeriile Americii de Nord, unde un nivel adecvat de umiditate si un sol […]
Fructele confiate Apt, capitala mondiala a fructelor confiate. Aceasta metoda de conservare a fructelor a aparut pentru prima data in Provance, in timpul Evului Mediu. La acea vreme, fructele erau pastrate in miere, acest lucru petrecandu-se pana in momentul in care zaharul a fost introdus in Franta, mai exact in timpul cruciadelor. Inca din anul 1365, […]
Liofilizarea Liofilizarea este un proces de deshidratare, folosit de obicei pentru a pastra un aliment perisabil, cum sunt fructele, sau pentru a transporta cu mai multa usurinta aceste alimente. Procesul de liofilizare a aparut in timpul celui de-al doilea razboi mondial, ca o metoda de conservare a plasmei din sange, pentru situatiile de urgenta din timpul luptelor. Printre […]
Untul Ghee Unt Clarifiat Untul Ghee reprezinta o clasa a untului clarifiat, ce isi are originea in India Antica, fiind frecvent utilizata in bucatariile din Asia de Sud, in medicina traditionala cat si in ritualuri religioase. Untul clarifiat este untul care a fost topit la foc mic si lasat sa fiarba pana cand cea mai […]
Trufele, o bijuterie gastronomica Trufele sunt ciuperci ce fac parte din clasa Ascomicete, din familia Tuberaceae, genul Tuber. Gastronomul francez Jean Anthelme Brillat-Savarin a numit trufele „diamante in bucatarie”, acestea regasindu-se in bucatariile din intreaga lume. Trufele, aceste delicatese culinare extravagante, se regasesc in Europa, Asia, America de Nord si Nord-ul Africii. Termenul „trufe”, asa cum este […]
Ciocolata Valrhona Valrhona este un producator francez de ciocolata, cu sediul intr-un orasel numit Tain L’Hermitage, un orasel viticol de pe langa Lyon. Compania a fost fondata in anul 1922 de un patiser, Albéric Guironnet, avand cinci filiale si 60 de distribuitori locali, de pe tot globul. Este, cu siguranta, unul dintre cei mai buni producatori de ciocolata […]
Bresaola della Valtellina Bresaola (brisaola – cuvant provenit din limba italiana) este o carne de vita sarata, uscata la aer, cu un miros dulce, ce isi are originea in Vatellina, o vale din Alpii regiunii Lombardia din nordul Italiei. Climatul unic al vaii reprezinta secretul principal ce caracterizeaza productia de Bresaola della Valtellina, ducand astfel […]
Semintele de tonka Dipteryx Odorata (cunoscut si sub numele de cumaru sau kumaru) reprezinta fructul unor copaci infloritori, o specie ce face parte din familia Fabaceae (familia fasolei). Acesti copaci sunt de origine din America Centrala si din nordul Americii de Sud (Guyana, regiunea Orinoco). Semintele acestui fruct, cunoscute sub numele de boabe de tonka sau […]