Zahar de origine | Gastronomie FT-Shop

Zaharul Turbinado

Zahar-Turbinado

Cum se obtine Zaharul Turbinado Zaharul Turbinado este un tip de zahar ce are la baza trestia de zahar, un zahar cu un nivel minim de rafinare. Numele dat acestui tip de zahar provine de la turbinele folosite pentru procesarea acestuia.  Acesta este un zahar de culoarea maro deschis, avand cristalele de dimensiune mare. Datorita culorii […]

Melasa mod de fabricare

Melasa

Melasa Melasa, sau siropul negru de melasa, este un lichid vascos, de culoare inchisa, produs in urma procesului de rafinare a trestiei de zahar, sau a sfeclei de zahar. Denumirea de melasa provine de la cuvantul proto-indo-european „melid” si se inrudeste cu cuvantul din greaca veche „meli„, care inseamna miere, „mel” in latina sau „melaço” […]

Zaharul Demerara zahar natural NERAFINAT

Zaharul-Demerara

Zaharul Demerara zahar NERAFINAT Ce este Zaharul Demerara? Zaharul Demerara este un tip de zahar nerafinat, un zahar cu cristale mari, de culoare galben-auriu. Zaharul Demerara este un tip de zahar care se diferentiaza de celelalte tipuri, in special prin modul in care este produs. Pentru a produce zaharul Demerara, producatorii de zahar obtin sucul de […]

Zaharul Muscovado

Zahar-Muscovado

Ce este Zaharul Muscovado Zaharul Muscovado reprezinta un tip de zahar brun, nerafinat, cu o aroma consistenta si puternica de melasa. Au fost create confuzii legate de semnificatia pe care o are numele acestui tip de zahar, „muscovado”. Termenul initial a fost inventat in secolul al 17-lea pentru a denumi un zahar de o calitate nu […]