Din Lume | Gastronomie FT-Shop

Katsuobushi – Esenta bucatariei japoneze

Katsuobushi-de-Yaizu-sferturi-din-fileurile-de-peste

Katsuobushi – Ingredientul minune al bucatariei japoneze, acum in Romania Acest ingredient este necesar pentru a obtine fondul dashi. Katsuobushi contribuie la crearea faimosului al 5-lea gust ”Umami” (“gust savuros” in limba japoneza). Ce este Katsuobushi? Kastuobushi este numele comun al tonului vargat (bonita sau bonito) afumat si uscat. Katsuobushi are mai multe subproduse cu […]

Harissa – Pasta de ardei iute

Harissa

Harissa – Pasta de ardei iute, Usturoi, Ierburi Aromatice si Condimente Pasta de ardei iute Harissa reprezinta o pasta ce are la baza ardeiul iute tunisian, dar pe langa acesta, mai contine si alte ingrediente. Acestea pot fi: ardei rosu uscat la soare dar si alti ardei iuti, mirodenii, plante aromatice, pasta de usturoi, seminte de coriandru, seminte […]

Paella Valenciana – mancare traditionala din Spania

Paella

Paella Valenciana – mancare traditionala din Spania Paella Valenciana reprezinta un fel de mancare ce provine din Valencia si care isi are originea inca din mijlocul secolului al 19-lea, in apropiere de laguna Albufera, o laguna de coasta din Valencia. Acest fel de mancare, ce are la baza orezul, reprezinta un preparat traditional al Spaniei, […]

Ce este Tajine?

Tajine

Tajine, vas de bucatarie sau preparat culinar? Tajinele din bucataria marocana constau in preparate ce sunt gatite lent, la temperaturi scazute, rezultatul fiind o tocana cu bucati de carne frageda, legume aromate si sos. Acest preparat provine din nordul Africii, din Berber, denumirea de tajine provenind chiar de la vasele in care se prepara aceasta reteta. Tajinele […]

Sushi

Sushi

Sushi – Bucataria Japoneza Sushi reprezinta un aliment japonez produs din orez fiert, combinat cu alte ingrediente precum fructe de mare, legume, uneori si fructe tropicale. Ingredientele si formele de prezentare pentru sushi variaza foarte mult, dar ingredientul pe care toate tipurile de sushi il contin este orezul. Sushi poate fi preparat fie cu orez brun fie cu […]

Bucataria Japoneza Dashi No Moto

Dashi-No-Moto

Dashi No Moto, Supa Miso Dashi reprezinta o clasa a supelor si stocurilor (fonduri) culinare ce fac parte din bucataria japoneza. Dashi No Moto reprezinta o baza pentru supa miso, pentru supa limpede, taitei, dar si multe alte tipuri de lichide ce sunt supuse procesului de fierbere. Istoria Dashi No Moto incepe cu anul 1980, […]

Sashimi

Sashimi

Sashimi Sashimi este o delicatesa japoneza ce consta in carne foarte proaspata, cruda, sau felii subtiri de peste. Cuvantul „sashimi” inseamna „organism patruns„. Acest cuvant dateaza din perioada Muromachi si a fost inventat cand cuvantul „kiru„(a taia) a fost considerat prea nefast pentru a fi utilizat de altcineva in afara de samurai. O alta posibilitate […]

Ceaiul Matcha

Ceaiul-Matcha

Ceaiul Verde Matcha Matcha reprezinta pudra fin macinata de ceai verde cultivat si procesat special. Ceaiul verde este special prin doua aspecte: planta de ceai verde pentru matcha este cultivata timp de aproximativ trei saptamani inainte de a fi recoltata, iar tulpinile si venele sunt indepartate in procesul de prelucrare. Planta de ceai verde este […]

Tom Yum – supa tailandeza

Supa-Tom-Yum

Tom Yum Tom Yum sau Tom Yam reprezinta o supa clara, acrisoara si picanta, specific tailandeza. Tom Yum este servita in tari precum Cambodgia, Brunei, Malaezia si Singapore si a fost popularizata in intreaga lume. Literalmente, cuvintele „tom yum” sunt derivatele a doua cuvinte de origine thailandeza: „tom” si „yam”. „Tom” se refera la procesul […]

Teppanyaki

Teppanyaki

Teppanyaki – o adevarata forma de arta Teppanyaki reprezinta un stil al bucatariei japoneze, care presupune folosirea in prepararea mancarii, a unei placi din fier. Cuvantul „teppanyaki” deriva de la cuvantul „teppan”, care inseamna „tabla”, si de la cuvantul „yaki”, care inseamna ” fript” sau „prajit in tigaie”. In Japonia, teppanyaki consta in mancaruri gatite folosind o […]