Bucataria Japoneza | Gastronomie FT-Shop

Katsuobushi – Esenta bucatariei japoneze

Katsuobushi-de-Yaizu-sferturi-din-fileurile-de-peste

Katsuobushi – Ingredientul minune al bucatariei japoneze, acum in Romania Acest ingredient este necesar pentru a obtine fondul dashi. Katsuobushi contribuie la crearea faimosului al 5-lea gust ”Umami” (“gust savuros” in limba japoneza). Ce este Katsuobushi? Kastuobushi este numele comun al tonului vargat (bonita sau bonito) afumat si uscat. Katsuobushi are mai multe subproduse cu […]

Sushi

Sushi

Sushi – Bucataria Japoneza Sushi reprezinta un aliment japonez produs din orez fiert, combinat cu alte ingrediente precum fructe de mare, legume, uneori si fructe tropicale. Ingredientele si formele de prezentare pentru sushi variaza foarte mult, dar ingredientul pe care toate tipurile de sushi il contin este orezul. Sushi poate fi preparat fie cu orez brun fie cu […]

Bucataria Japoneza Dashi No Moto

Dashi-No-Moto

Dashi No Moto, Supa Miso Dashi reprezinta o clasa a supelor si stocurilor (fonduri) culinare ce fac parte din bucataria japoneza. Dashi No Moto reprezinta o baza pentru supa miso, pentru supa limpede, taitei, dar si multe alte tipuri de lichide ce sunt supuse procesului de fierbere. Istoria Dashi No Moto incepe cu anul 1980, […]

Sashimi

Sashimi

Sashimi Sashimi este o delicatesa japoneza ce consta in carne foarte proaspata, cruda, sau felii subtiri de peste. Cuvantul „sashimi” inseamna „organism patruns„. Acest cuvant dateaza din perioada Muromachi si a fost inventat cand cuvantul „kiru„(a taia) a fost considerat prea nefast pentru a fi utilizat de altcineva in afara de samurai. O alta posibilitate […]

Ceaiul Matcha

Ceaiul-Matcha

Ceaiul Verde Matcha Matcha reprezinta pudra fin macinata de ceai verde cultivat si procesat special. Ceaiul verde este special prin doua aspecte: planta de ceai verde pentru matcha este cultivata timp de aproximativ trei saptamani inainte de a fi recoltata, iar tulpinile si venele sunt indepartate in procesul de prelucrare. Planta de ceai verde este […]

Teppanyaki

Teppanyaki

Teppanyaki – o adevarata forma de arta Teppanyaki reprezinta un stil al bucatariei japoneze, care presupune folosirea in prepararea mancarii, a unei placi din fier. Cuvantul „teppanyaki” deriva de la cuvantul „teppan”, care inseamna „tabla”, si de la cuvantul „yaki”, care inseamna ” fript” sau „prajit in tigaie”. In Japonia, teppanyaki consta in mancaruri gatite folosind o […]