Gastronomie FT-Shop.ro. Sectiunea: Diverse

Silitra în bucătărie: mit, știință și siguranță alimentară

Silitra în alimente: rol, riscuri și utilizare corectă Puține ingrediente din bucătărie stârnesc atâtea controverse,...

Paște fără miel? Dezbateri moderne despre o tradiție străveche

Faptul că mielul se regăsește pe masa de Paște nu e deloc întâmplător, are legături...

Grătarul național: cum au devenit micii un simbol românesc

Micii. Doar carne pe grătar? Pe măsură ce bucătăria evoluează, tradițiile rămân surprinzător de vii....

Gust global, suflet local: Cum a devenit shaorma un fenomen românesc

Shaorma: Călătoria unui preparat care a cucerit Lumea Puține preparate de tip street food au...

Cataif

Cataif Cataiful ( in araba: kunāfah; in turca: künefe) reprezinta un desert, bazat pe o branza mediteranena,...

Importanta fibrelor in alimentatie

Importanta fibrelor in alimentatie Fibrele sunt carbohidrati ce se gasesc in alimente precum fructele, legumele...

Bucataria Japoneza Dashi No Moto

Dashi No Moto, Supa Miso Dashi reprezinta o clasa a supelor si stocurilor (fonduri) culinare...

Tofu

Tofu – branza din soia Branza Tofu, cunoscut deasemenea si sub numele de cas din...

2 Comentarii

Cuscus (Cous-cous) – ce este, cum se gateste

Cuscus (Cous-Cous) – mancare traditionala marocana Cuscus (Cous-cous) reprezinta un fel de mancare traditionala, din gris...

Sosul Sriracha

Sos Sriracha – un sos iute, asiatic Sriracha este un tip de sos iute ce...