Ingrediente asiatice | Gastronomie FT-Shop

Cataif

Cataif

Cataif Cataiful ( in araba: kunāfah; in turca: künefe) reprezinta un desert, bazat pe o branza mediteranena, inmuiat intr-un sirop dulce pe baza de zahar, tipic regiunilor ce au apartinut fostului Imperiu Otoman. Acest desert este considerat a fi o specialitate in Levant, mai ales in Iordania, Liban, Israel, Palestina, Siria dar si in nordul Egiptului. Aluatul […]

Bucataria Japoneza Dashi No Moto

Dashi-No-Moto

Dashi No Moto, Supa Miso Dashi reprezinta o clasa a supelor si stocurilor (fonduri) culinare ce fac parte din bucataria japoneza. Dashi No Moto reprezinta o baza pentru supa miso, pentru supa limpede, taitei, dar si multe alte tipuri de lichide ce sunt supuse procesului de fierbere. Istoria Dashi No Moto incepe cu anul 1980, […]

Tofu

Tofu

Tofu – branza din soia Branza Tofu, cunoscut deasemenea si sub numele de cas din soia, este un aliment facut prin coagularea laptelui de soia, iar apoi, casul rezultat este presat in blocuri moi si albe. Tofu este un ingredient specific bucatariilor din estul si din sud-estul Asiei. Cea mai frecventa din cele trei teorii […]

Cous-cous

Cous-Cous

Cous-Cous – mancare traditionala Cous-cousul reprezinta un fel de mancare traditionala, din gris (granule din grau dur), ce se prepara la abur. Acesta este servit in mod traditional alaturi de o tocana din carne sau legume. Cous-cousul este un aliment de baza al bucatariilor nord-africane din Tunisia, Algeria, Maroc, Mauritania dar si Libia, iar intr-o […]

Sosul Sriracha

Sosul Sriracha, Picant

Sosul Sriracha Sriracha este un tip de sos iute ce este preparat dintr-o pasta de ardei iute, otet distilat, usturoi, zahar si sare. Numele acestui sos iute, Sriracha, provine de la numele orasului de coasta, din Si Racha, in provincia Chonburi din estul Thailandei. Sosul Sriracha este servit ca si condiment in restaurantele din Thailanda, Vietnam, China […]

Panko fulgi de pesmet in bucataria asiatica

Panko

Panko fulgi de pesmet Panko reprezinta un tip de fulgi de pesmet, ce sunt frecvent utilizati in bucataria asiatica, desi au devenit mult mai populari si disponibili pe o scara larga, in bucatariile din Vest. Acest tip de pesmet japonez este adesea utilizat in mod traditional pentru a imbraca, acoperi anumite alimente, precum tonkatsu. Cea mai mare […]

Sosul Teriyaki

Sosul-Teriyaki

Teriyaki Teriyaki este o tehnica de gatit folosita in bucataria japoneza in care produsele alimentare sunt fripte sau facute la gratar,dupa ce initial au fost unse cu sos de soia, mirin si zahar. Pesti precum marlin, pestele galben, tonul dungat, somonul, pastravul sau macroul, sunt cel mai adesea utilizati in preparatele din bucataria japoneza, iar in […]

Nam Phrik – Sosuri tailandeze

Nam Phrik

Nam Phrik Sosuri Tailandeze Nam phrik este un termen generic care face referire la toate tipurile de sosuri mai mult sau mai putin vascoase, sosuri picante, pe baza de chili, ce se regasesc in bucataria tailandeza. Ingredientele cu ajutorul carora se prepara sosul Nam phrik constau in ardei proaspat sau ardei uscat, usturoi, ceapa, suc […]

Tom Ka

Supa-Tom-Ka

Tom Ka Tom Ka sau supa thailandeza de cocos, este o supa picanta, acrisoara, cu lapte de cocos, ce provine din bucataria thailandeza. In Thailanda, cele mai multe retete de Tom Ka includ de obicei lapte de cocos, galangal, lime, lemongrass, coaja de lamaie kaffir, ardei iute thailandez, coriandru ( sau marar), ciuperci (shiitake sau […]

Tom Yum – supa tailandeza

Supa-Tom-Yum

Tom Yum Tom Yum sau Tom Yam reprezinta o supa clara, acrisoara si picanta, specific tailandeza. Tom Yum este servita in tari precum Cambodgia, Brunei, Malaezia si Singapore si a fost popularizata in intreaga lume. Literalmente, cuvintele „tom yum” sunt derivatele a doua cuvinte de origine thailandeza: „tom” si „yam”. „Tom” se refera la procesul […]