Diverse | Gastronomie FT-Shop

Arome Nez du Vin

Arome Nez du Vin Lucrarea de referinta a lui Jean Lenoir pentru formarea simtului olfactiv. Amplasate intr-o caseta sofisticata, de culoare rosie, 54 de arome de o calitate inalta, revin la viata in memoria noastra afectiva, pentru a le recunoaste in cele mai fine vinuri. 54 de cartonase ilustrate explica legatura reala dintre arome si vin. […]

Sabrarea sau deschiderea sampaniei cu sabia

Sabrarea

Sabrarea Sabrarea reprezinta o tehnica de a deschide sticla de sampanie cu o sabie, utilizata cel mai adesea la ocazii ceremoniale. Sabia este glisata de-a lungul corpului sticlei pentru a rupe gatul acesteia, lasand doar baza sticlei deschisa, sampania fiind gata sa curga. Sabrarea sau deschiderea sampaniei cu sabia isi are originea in Franta, in […]

Tom Yum – supa tailandeza

Supa-Tom-Yum

Tom Yum Tom Yum sau Tom Yam reprezinta o supa clara, acrisoara si picanta, specific tailandeza. Tom Yum este servita in tari precum Cambodgia, Brunei, Malaezia si Singapore si a fost popularizata in intreaga lume. Literalmente, cuvintele „tom yum” sunt derivatele a doua cuvinte de origine thailandeza: „tom” si „yam”. „Tom” se refera la procesul […]

Ferran Adrià

Restaurantul-elBulli

Ferran Adrià si restaurantul „elBulli” Ferran Adrià i Acosta este un bucatar spaniol nascut pe 14 Mai 1962 in L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona, Spania). Acesta a fost Chef al restaurantului elBulli in Roses de pe Costa Brava si este considerat unul dintre cei mai mari bucatari din lume. Ferran Adrià si-a inceput cariera culinara in anul 1980 […]

Éric Kayser si Maison Kayser

Maison-Kayser

Éric Kayser Brutarul artizan Éric Kayser este un brutar si deasemenea un scriitor de origine franceza, nascut pe data de 16 octombrie 1964. Strabunicul, bunicul dar si tatal lui Kyser au fost cu totii bucatari traditionali francezi, in Lorena. In anul 1975, cand Kayser avea varsta de 11 ani, parintii lui s-au mutat pe Coasta de […]

Sarea de Himalaya

Sare-de-Himalaya

Sarea de Himalaya – un mod de viata Sarea de Himalaya, cunoscuta in Himalaya ca si aurul alb, este o sare gema, dintr-o mina din regiunea Punjab din Pakistan. Acest tip de sare se extrage din mina de sare Khewra, a doua, ca marime, mina de sare din lume, sub forma de cristale roz. In ceea ce […]

Gatitul in cosuri din bambus

Cosuri-si-capace-din-bambus-pentru-gatitul-la-abur

Gatitul in cosuri din bambus Cosul din bambus pentru gatitul la abur al alimentelor este un instrument folosit de secole, in Asia. Acesta este format din tavi interconectate ce au baza perforata, asezate in stive, una deasupra celeilalte. Cosul este plasat pe o oala cu apa fierbinte, asfel aburul se ridica printre straturi si astfel […]

Vita Wagyu – cea mai scumpa carne de vita din lume

Carne de vita Wagyu

Vita Wagyu Vita Wagyu este o rasa de vaci originara din Japonia, aceasta rasa fiind una foarte predispusa genetic in a produce o mare cantitate de grasimi nesaturate. Carnea provenita de la aceste bovine este foarte cunoscuta pentru aspectul marmorat, calitatea si gustul necontestabil al acesteia. Carnea de vita Wagyu este intens marmorata cu grasime, […]

Yuzu

Yuzu, citric asiatic – un rasfat culinar cu beneficii pentru sanatate Yuzu este denumirea fructului, dar in acelasi timp si denumirea plantei ce isi are originile in Asia de Est. Ca in cazul majoritatii citricelor, originile fructului de yuzu au inceput in China. Ulterior, Yuzu a fost introdus in Japonia, in timpul dinastiei Tang, unde […]

Hummusul

Naut si Tahini pentru reteta de Hummus

Hummusul – origini, preparare In ceea ce priveste originile hummusului, mai multe surse legate de bucatarie vorbesc despre o poveste din folclor, conform careia, hummusul este descris ca fiind unul din cele mai vechi preparate culinare. Altii vorbesc despre o legenda, in care hummusul a fost pregatit pentru prima data in secolul al XII-lea, de […]