Fonduri si sosuri | Gastronomie FT-Shop

Fonduri de Peste – Preparare, ingrediente

Fond de Peste

Fonduri de Peste Fondul de peste constituie baza multor feluri de mancare. In Occident se prepara fonduri de peste, de obicei, din oase si capete de peste, alaturi de legumele tocate marunt. Fondul de peste, sau fumé, asa cum mai este numit in limba franceza, se prepara usor si rapid, acesta reprezentand o baza ideala pentru […]

Fondurile albe

Fonduri-Albe

Fondurile Albe – categorie de baza a fondurilor culinare Fondurile albe reprezinta o categorie de baza a fondurilor ce fac parte din bucataria franceza. Pot fi preparate din oase de pasare (pui, gasca, curcan, rata etc) dar pot fi obtinute si din oase de vitel, peste, fructe de mare ce pot fi reprezentate de creveti, […]

Semipreparate culinare FONDURI

Fonduri-culinare

Fonduri culinare Semipreparatele culinare sunt alimente care nu sunt consumate in starea lor proprie, ci sunt folosite pentru a pregati diferite feluri de mancare. Semipreparate culinare sunt deasemenea si fondurile (supe). Fondurile fac parte din categoria semipreparatelor culinare, avand o consistenta lichida sau chiar vacoasa si o aroma foarte bogata. Fondurile culinare se obtin in […]

Fonduri Brune Tehnici de gatit

Fonduri-brune

Tehnici de gatit – Fonduri Brune Fondul brun (in limba franceza gasit sub denumirea de Fond brun sau Estouffade) reprezinta unul dintre fondurile de baza ce fac parte din bucataria franceza. Comparativ cu fondul alb, pentru a pregati fonduri brune, oasele, alaturi de totalitatea legumelor necesare, sunt mai intai rumenitate pentru ca apoi sa fie caramelizate. […]

Cum se face Demi-glace – Reteta preparare

Demi - glace

Ce este si cum se face Demi-glace Demi-glace (in limba engleza: „jumatate de glazura”) reprezinta un sos brun bogat provenit din bucataria franceza, ce este folosit fie in starea lui propie, fie ca baza pentru prepararea altor sosuri. Termenul provine de la cuvantul din limba fanceza „glace”, care, facand referire la sosuri, inseamna „glazurat”. Sosul Demi-glace […]

Fond de Legume

Fond-de-legume

Fond de Legume Fondul de legume face parte din categoria fondurilor de baza ale bucatariei. Modul de preparare al fondului de legume este simplu, acesta putand fi realizat de catre oricine. Astfel, pentru a pregati fond de legume, sunt necesare urmatoarele legume: praz morcovi ceapa usturoi tulpini de telina anason stelat condimente precum: cimbru, patrunjel, piper, […]

Ragu

Ragu

Ragu In bucataria italiana, Ragu este un sos pe baza de carne, care este de cele mai multe ori servit alaturi de paste. Caracteristica comuna a tuturor retetelor de Ragu consta in prezenta carnii, toate retetele de sosuri fiind destinate consumului alaturi de paste. Retete de Ragu pot fi urmatoarele: Ragu alla Bolognese (sos Bolognese), Ragu […]