Gatitul in cosuri din bambus

Gatitul in cosuri din bambus

Cosul din bambus pentru gatitul la abur al alimentelor este un instrument folosit de secole, in Asia.

Acesta este format din tavi interconectate ce au baza perforata, asezate in stive, una deasupra celeilalte. Cosul este plasat pe o oala cu apa fierbinte, asfel aburul se ridica printre straturi si astfel gateste mancarea.Cosuri si capace din bambus pentru gatitul la abur

Intr-un cos de bambus pot fi gatite atat legume intregi, cat si galuste, ba chiar si file de peste. Atunci cand ne dorim sa gatim la aburi, inseamna ca ne dorim sa gatim fara adaos de apa, deoarece alimentele sunt gatite in sucul lor propriu. Aceasta metoda de preparare a alimentelor la aburi, deriva din dorinta oamenilor de a manca si de a avea un stil de viata cat mai sanatos.

Pentru ca rezultatul sa fie pe masura, este necesara urmarea catorva pasi in procesul gatitului la aburi, in cosul de bambus, astfel:

-Primul pas consta in umplerea cosului de bambus. Pentru inceput, baza fiecarei tavi trebuie acoperita cu salata Capac pentru cos din bambusverde sau frunze de varza, pentru a preveni lipirea alimentelor de cosul de bambus. Apoi, urmeaza adaugarea alimentelor intr-un singur strat, ultimul strat fiind necesar a fi acoperit cu un Capac pentru Cos din Bambus.

-Al doilea pas consta in umplerea unui vas cu apa. Trebuie sa ne asiguram ca acest cos de bambus este asezat perfect deasupra oalei, fara a fi in pericol de rasturnare.

-A treia etapa consta in verificarea permanenta a oalei cu apa, incepand din momentul in care aceasta a inceput sa fiarba, astfel incat atunci cand nu mai este apa suficienta, aceasta trebuie adaugata din nou, pentru caCos din bambus pentru gatit la abur element rezultatul sa fie cel dorit. Mancarea trebuie verificata periodic pentru a fi preparata pe placul nostru.

Poate fi data mai multa aroma alimentelor fierte, adaugand bulion sau alt lichid, ce ar putea tine locul apei.

Dupa fiecare utilizare, tavile Cosului din bambus pentru gatit la abur trebuiesc curatate cu apa calda si detergent, nefiind indicat a fi spalat in masina de spalat vase. Bamboo steamer poate fi folosit pentru prepararea mai multor retete, cum ar fi: tamales, dim sum (gustari usoare specifice bucatariei asiatice) dar si in transportarea placintei, diferitelor prajituri, torilla etc.

Puteti comanda Cosuri de bambus pentru gatit impreuna cu capacele din bambus, de pe www.FT-Shop.ro, magazin online de ingrediente si ustensile pentru bucatarie

Sumar articol
Gatitul in cosuri din bambus
Nume articol
Gatitul in cosuri din bambus
Descriere
Cosul din bambus pentru gatitul la abur al alimentelor este un instrument folosit de secole, in Asia. Acesta este format din tavi interconectate ce au baza perforata, asezate in stive, una deasupra celeilalte. Cosul este plasat pe o oala cu apa fierbinte, asfel aburul se ridica printre straturi si astfel gateste mancarea.
Autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.