Katsuobushi – Esenta bucatariei japoneze

Katsuobushi-de-Yaizu-sferturi-din-fileurile-de-peste

Katsuobushi – Ingredientul minune al bucatariei japoneze Acest ingredient este necesar pentru a obtine fondul dashi. Katsuobushi contribuie la crearea faimosului al 5-lea gust ”Umami” (“gust savuros” in limba japoneza). Ce este Katsuobushi? Kastuobushi este numele comun al tonului vargat (bonita sau bonito) afumat si uscat. Katsuobushi are mai multe subproduse cu nume diferite, in […]

Cum sa faci prajituri cu o glazura de ciocolata ca la carte

Glazura de ciocolata - www.ft-shop.ro

Vrei sa faci o glazura de ciocolata de calitate? Iata cateva repere importante! Poate ca si tu ti-ai dorit sa poti realiza glazura de ciocolata ideala pentru torturile sau prajiturile preferate. Fiecare eveniment sau aniversare merita sarbatorite cu delicii culinare inedite si deserturi apetisante. De aceea, iti venim in ajutor cu cele mai eficiente metode […]

Fleur de Sel de Guerande – Sare de mare cu IGP

Sare de mare Lionel Charteau

Sare de mare cu Denumire de Origine Protejata (Indication Géographique Protégée – IGP) – Fleur de Sel de Guerande Stiati ca Fleur de Sel de Guérande este singura sare care beneficiaza de Indication Géographique Protégée (IGP)! Confera consumatorilor garantia originii si calitatii sari vandute sub aceasta eticheta. Aceasta sare este 100% sare de mare naturala, […]

Despre bucataria moleculara

Bucataria Moleculara – pe scurt Pe la sfarsitul anilor ’20 ai secolului trecut, August Escoffier – marele bucatar si gastronom francez care a revolutionat si modernizat lista menu, arta gatitului si organizarea bucatariei profesionale – afirma in prefata „Le Guide Culinaire” ca, nu peste mult timp, arta gatitului va fi guvernata de principii si tehnici […]

Harissa – Pasta de ardei iute

Harissa

Harissa – Pasta de ardei iute, Usturoi, Ierburi Aromatice si Condimente Pasta de ardei iute Harissa reprezinta o pasta ce are la baza ardeiul iute tunisian, dar pe langa acesta, mai contine si alte ingrediente. Acestea pot fi: ardei rosu uscat la soare dar si alti ardei iuti, mirodenii, plante aromatice, pasta de usturoi, seminte de coriandru, seminte […]

Fonduri de Peste – Preparare, ingrediente

Fond de Peste

Fonduri de Peste Fondul de peste constituie baza multor feluri de mancare. In Occident se prepara fonduri de peste, de obicei, din oase si capete de peste, alaturi de legumele tocate marunt. Fondul de peste, sau fumé, asa cum mai este numit in limba franceza, se prepara usor si rapid, acesta reprezentand o baza ideala pentru […]

Fondurile albe

Fonduri-Albe

Fondurile Albe – categorie de baza a fondurilor culinare Fondurile albe reprezinta o categorie de baza a fondurilor ce fac parte din bucataria franceza. Pot fi preparate din oase de pasare (pui, gasca, curcan, rata etc) dar pot fi obtinute si din oase de vitel, peste, fructe de mare ce pot fi reprezentate de creveti, […]

Semipreparate culinare FONDURI

Fonduri-culinare

Fonduri culinare Semipreparatele culinare sunt alimente care nu sunt consumate in starea lor proprie, ci sunt folosite pentru a pregati diferite feluri de mancare. Semipreparate culinare sunt deasemenea si fondurile (supe). Fondurile fac parte din categoria semipreparatelor culinare, avand o consistenta lichida sau chiar vacoasa si o aroma foarte bogata. Fondurile culinare se obtin in […]

Zaharul Turbinado

Zahar-Turbinado

Zaharul Turbinado – ce este si cum se obtine acest zahar Zaharul Turbinado este un tip de zahar ce are la baza trestia de zahar, un zahar cu un nivel minim de rafinare. Numele dat acestui tip de zahar provine de la turbinele folosite pentru procesarea acestuia.  Acesta este un zahar de culoarea maro deschis, avand […]