Manerul cutitului – estetica, ergonomie, importanta

Manerul cutitului de bucatarie  Multa lume considera ca manerul cutitelor are doar scop estetic, dar nu este doar atat. Manerul este parte integranta a cutitului si este esential pentru eficienta acestuia ca ustensila de taiere. Probabil ca lemnul reprezinta cea mai buna solutie pentru maner, fiind si cel mai atractiv. Totusi, cand este folosit zilnic, […]

Cutit Nakiri – Cutit japonez pentru legume

Cutit Nakiri (nakiri bocho) – Cutitul japonez pentru legume Cutitele Nakiri (nakiri bocho) sunt cutite pentru taiat legume si sunt, de obicei, de uz casnic, bucatarii profesionisti japonezi preferand cutitul Usuba (Usuba bocho) . Cumpara Cutitul Nakiri de la Ft-Shop.ro Forma cutitului Nakiri difera in functie de regiunea de origine, cutitele din zona Tokyo, fiind […]

Cutitul japonez Usuba (usuba bocho)

Cutite japoneze Usuba

Cutite japoneze Usuba (usuba bocho) Cutitele Usuba sunt cutite de legume tradiționale japoneze folosite de bucatarii profesionisti. Ca si alte cutite profesionale japoneze, usuba sunt ascutite doar pe o parte (tip dalta) sub un unghi de 20-30° pe parte din fata ( sunt cutite pentru mana stanga si cutite pentru mana dreapta) iar pe partea din […]

Cutite de Bucatarie – Tipuri de lame

La prima vedere, cutitele par a fi doar niste ustensile de bucatarie obisnuite. Totusi, exista foarte multe aspecte diferite in ceea ce le priveste, de la materialul din care este confectionata lama, tipul taisului, zona de provenienta si pana la disponibilitatea pe piata. Nu numai materialul folosit la fabricarea lamei este important ci si insusi […]

Cutite folosite in bucatarie

cutite-metalice-japoneze-masahiro

Cele mai importante Cutite folosite in Bucatarie Este important de stiut cum se alege cutitul potrivit pentru o anumita activitate. De exemplu, daca folositi un cutit care este prea mare, nu o sa aveti suficient control si exista riscul de alunecare si de accident. Cutitele de baza pentru cele mai uzuale activitati in bucatarie sunt […]

Alegerea cutitelor de bucatarie

Global Seria G - Cutitul Bucatarului alveolat (18 cm)

Cum alegem cutitele de bucatarie? Alegerea cutitelor de bucatarie tine foarte mult de fiecare persoana in parte, de aceea si exista o asemenea gama larga disponibila pe piata. Exista doua categorii distincte pentru cutitele de bucatarie: cele europene traditionale si cele japoneze. Exista totusi si o suprapunere de stiluri pentru anumite cutite din ambele categorii. De exemplu, cutitul bucatarului […]

Satarul de Macelarie

satar-de-macelarie-masahiro

Satarul de macelarie Masahiro Orice macelar are nevoie de un satar bun! Satarul Masahiro este suficient de solid pentru a fi utilizat la activitati grele de macelarie. Lama extrem de ascutita si manerul confortabil, din lemn Pakka (material compozit foarte rezistent) impregnat antibacterian, confera siguranta si confort deosebite in folosire. Cutitele de macelarie si satarele Masahiro sunt […]

Rosso del Ticino – Malai Integral pentru mamaliga, Paolo Bassetti, Elvetia

Malai Integral pentru mamaliga – Rosso del Ticino Malai integral din porumb rosu cultivat in Ticino, soiul Rosso del Ticino. Selectionat de Pro Specie Rara (Fundatia Elvetiana pentru Conservare Diversitatii Genetice). Porumbul Rosso Ticino este un vechi soi local din regiunea Ticino, aproape disparut, foarte slab productiv dar savuros. Acest soi de porumb este acum conservat de […]

Uleiul de masline – aurul lichid al Mediteranei

Uleiul de masline – aurul lichid al Mediteranei Uleiul de masline este un ulei comestibil obtinut din fructele maslinului (Olea Europaea), o planta specifica bazinului mediteraneean. Desi, prin extensie, Romania face parte din bazinul mediteraneean, uleiul de masline este destul de putin folosit (consumul mediu anual in Romania este de 90 ml/locuitor, fata de 35 […]

Puiul de Bresse – Singura pasare cu DOC

Puiul de Bresse - FtShop Blog

Puiul de Bresse – Pasare cu Denumire de Origine Controlata Puiul de Bresse este singura pasare cu DOC (denumire de origine controlata), la fel ca marile vinuri! Puiul de Bresse, “le poulet de Bresse”, provine din regiunea Bourg-en-Bresse si este crescut in ferme traditionale timp de cel putin 16 saptamani (fata de 6,5 saptamani in […]