Vasele de bucatarie din Cupru

Vasele-din-Cupru

Vasele din Cupru Expertii bucatari au decoperit de-a lungul timpului ca, folosind la gatit vasele din cupru, orice reteta poate fi preparata intr-un mod bland si perfect. Atat oalele cat si tigaile din cupru sunt cele mai bune atunci cand vine vorba de prajit.  Acest  lucru se datoreaza faptului ca acest metal, cuprul, are excelente […]

Cataif

Cataif

Cataif Cataiful ( in araba: kunāfah; in turca: künefe) reprezinta un desert, bazat pe o branza mediteranena, inmuiat intr-un sirop dulce pe baza de zahar, tipic regiunilor ce au apartinut fostului Imperiu Otoman. Acest desert este considerat a fi o specialitate in Levant, mai ales in Iordania, Liban, Israel, Palestina, Siria dar si in nordul Egiptului. Aluatul […]

Importanta fibrelor in alimentatie

Importanta-fibrelor-in-alimentatie

Importanta fibrelor in alimentatie Fibrele sunt carbohidrati ce se gasesc in alimente precum fructele, legumele sau cerealele integrale. Spre deosebire de alte componenete alimentare, precum grasimile sau proteinele, fibrele nu sunt usor de digerat in organism, asa ca trec repede prin sistemul digestiv fara a provoca cresterea nivelului de zahar din sange. Toate fructele si legumele […]

Lecitina – Emulgatorul natural in bucatarie

Lecitina-din-soia

Lecitina Emulgatorul natural Lecitina este un termen generic ce desemneaza orice grup de substante grase galben-maronii, ce apar in tesuturile animale si tesuturile vegetale, compuse din acid fosforic, colina, acizi grasi, glicerol, glicolipide, trigliceride, fosfolipide. Lecitina poate fi extrasa chimic, cu usurinta, folosind orice solvent nepolar, cum ar fi hexanul, etanol, acetona, eter de petrol, […]

Sushi

Sushi

Sushi – Bucataria Japoneza Sushi reprezinta un aliment japonez produs din orez fiert, combinat cu alte ingrediente precum fructe de mare, legume, uneori si fructe tropicale. Ingredientele si formele de prezentare pentru sushi variaza foarte mult, dar ingredientul pe care toate tipurile de sushi il contin este orezul. Sushi poate fi preparat fie cu orez brun fie cu […]

Bucataria Japoneza Dashi No Moto

Dashi-No-Moto

Dashi No Moto, Supa Miso Dashi reprezinta o clasa a supelor si stocurilor (fonduri) culinare ce fac parte din bucataria japoneza. Dashi No Moto reprezinta o baza pentru supa miso, pentru supa limpede, taitei, dar si multe alte tipuri de lichide ce sunt supuse procesului de fierbere. Istoria Dashi No Moto incepe cu anul 1980, […]

Ardeiul iute

Ardeiul-iute

Ardeiul iute Ardeiul iute reprezinta fructul plantei din genul Capsicum, ce face parte din familia Solanaceae. Planta de ardei consta intr-un arbust mic, cu tulpina lemnoasa, putand sa creasca pana la inaltimea de 1 metru. Ardeii iuti pot fi recoltati in momentul in care acestia sunt verzi, sau atunci cand ajung la maturitate deplina.Faptul care indica […]

Tipuri de orez

Orezul

Orezul Orezul reprezinta samanta speciei de iarba Oryza sativa (orez asiatic) sau Oryza glaberrima (orez african). Orezul este unul dintre cele mai consumate alimente de catre intreaga populatie, in special de catre Asia. Orezul este considerat a fi al treilea produs agricol cu cea mai mare productie mondiala, dupa trestia de zahar si porumb. Cum o mare parte din […]

Tofu

Tofu

Tofu – branza din soia Branza Tofu, cunoscut deasemenea si sub numele de cas din soia, este un aliment facut prin coagularea laptelui de soia, iar apoi, casul rezultat este presat in blocuri moi si albe. Tofu este un ingredient specific bucatariilor din estul si din sud-estul Asiei. Cea mai frecventa din cele trei teorii […]

Sashimi

Sashimi

Sashimi Sashimi este o delicatesa japoneza ce consta in carne foarte proaspata, cruda, sau felii subtiri de peste. Cuvantul „sashimi” inseamna „organism patruns„. Acest cuvant dateaza din perioada Muromachi si a fost inventat cand cuvantul „kiru„(a taia) a fost considerat prea nefast pentru a fi utilizat de altcineva in afara de samurai. O alta posibilitate […]