Cuscus (Cous-cous) – ce este, cum se gateste

Cous-Cous

Cuscus (Cous-Cous) – mancare traditionala marocana Cuscus (Cous-cous) reprezinta un fel de mancare traditionala, din gris obtinut din faina de grau dur), ce se prepara la abur. Acesta este servit in mod traditional alaturi de o tocana din carne sau legume. Cuscusul este un aliment de baza al bucatariilor nord-africane din Tunisia, Algeria, Maroc, Mauritania dar […]

Sosul Sriracha

Sosul Sriracha, Picant

Sos Sriracha – un sos iute, asiatic Sriracha este un tip de sos iute ce este preparat dintr-o pasta de ardei iute, otet distilat, usturoi, zahar si sare. Numele acestui sos iute, Sriracha, provine de la numele orasului de coasta, din Si Racha, in provincia Chonburi din estul Thailandei. Sosul Sriracha este servit ca si condiment in […]

Panko fulgi de pesmet in bucataria asiatica

Panko

Panko fulgi de pesmet Panko reprezinta un tip de fulgi de pesmet, ce sunt frecvent utilizati in bucataria asiatica, desi au devenit mult mai populari si disponibili pe o scara larga, in bucatariile din Vest. Acest tip de pesmet japonez este adesea utilizat in mod traditional pentru a imbraca, acoperi anumite alimente, precum tonkatsu. Cea mai mare […]

Fond de Legume

Fond-de-legume

Fond de Legume Fondul de legume face parte din categoria fondurilor de baza ale bucatariei. Modul de preparare al fondului de legume este simplu, acesta putand fi realizat de catre oricine. Astfel, pentru a pregati fond de legume, sunt necesare urmatoarele legume: praz morcovi ceapa usturoi tulpini de telina anason stelat condimente precum: cimbru, patrunjel, piper, […]

Sosul Teriyaki

Sosul-Teriyaki

Teriyaki Teriyaki este o tehnica de gatit folosita in bucataria japoneza in care produsele alimentare sunt fripte sau facute la gratar,dupa ce initial au fost unse cu sos de soia, mirin si zahar. Pesti precum marlin, pestele galben, tonul dungat, somonul, pastravul sau macroul, sunt cel mai adesea utilizati in preparatele din bucataria japoneza, iar in […]

Nam Phrik – Sosuri tailandeze

Nam Phrik

Nam Phrik Sosuri Tailandeze Nam phrik este un termen generic care face referire la toate tipurile de sosuri mai mult sau mai putin vascoase, sosuri picante, pe baza de chili, ce se regasesc in bucataria tailandeza. Ingredientele cu ajutorul carora se prepara sosul Nam phrik constau in ardei proaspat sau ardei uscat, usturoi, ceapa, suc […]

Tom Ka

Supa-Tom-Ka

Tom Ka Tom Ka sau supa thailandeza de cocos, este o supa picanta, acrisoara, cu lapte de cocos, ce provine din bucataria thailandeza. In Thailanda, cele mai multe retete de Tom Ka includ de obicei lapte de cocos, galangal, lime, lemongrass, coaja de lamaie kaffir, ardei iute thailandez, coriandru ( sau marar), ciuperci (shiitake sau […]

Zaharul Demerara zahar natural NERAFINAT

Zaharul-Demerara

Zaharul Demerara zahar NERAFINAT Ce este Zaharul Demerara? Zaharul Demerara este un tip de zahar nerafinat, un zahar cu cristale mari, de culoare galben-auriu. Zaharul Demerara este un tip de zahar care se diferentiaza de celelalte tipuri, in special prin modul in care este produs. Pentru a produce zaharul Demerara, producatorii de zahar obtin sucul de […]

Arome Nez du Vin

Arome Nez du Vin Lucrarea de referinta a lui Jean Lenoir pentru formarea simtului olfactiv. Amplasate intr-o caseta sofisticata, de culoare rosie, 54 de arome de o calitate inalta, revin la viata in memoria noastra afectiva, pentru a le recunoaste in cele mai fine vinuri. 54 de cartonase ilustrate explica legatura reala dintre arome si vin. […]

Zaharul Muscovado

Zahar-Muscovado

Ce este Zaharul Muscovado Zaharul Muscovado reprezinta un tip de zahar brun, nerafinat, cu o aroma consistenta si puternica de melasa. Au fost create confuzii legate de semnificatia pe care o are numele acestui tip de zahar, „muscovado”. Termenul initial a fost inventat in secolul al 17-lea pentru a denumi un zahar de o calitate nu […]