Cutite de Bucatarie Güde – Solingen, Germania

Cutite de Bucatarie - GÜDE, Solingen, Germania

Cutite de bucatarie Güde – o traditie de familie in fabricarea manuala a cutitelor de bucatarie de inalta clasa In anul 1910 Karl Güde deschide primul sau atelier de productie pentru fabricarea cutitelor. In acea perioada, in Solingen, erau deschise peste 9000 de firme (in mare parte ateliere mici) care fabricau instrumente de taiere. Este vorba despre perioada in […]

Cutite metalice – Intretinere si folosire

Suport de bambus pentru cutite - Kyocera

Tag: Cutite Metalice, Cutitele metalice Cutite Metalice Folosire si Intretinere Fusion Technique (FT-Shop.ro) este intotdeauna la dispozitia dumneavoastra pentru a va ajuta si sfatui in ceea ce priveste folosirea si intretinerea cutitelor metalice. Echipa noastra are cunostinte aprofundate dobandite prin prisma colaborarii cu cei mai buni producatori de cutite din lume. In plus, multi dintre […]

Jiu – produs 100% natural, ARIAKE PRO

Bulionuri si Jiuri Ariake, Japonia

Jiu 100% natural, ARIAKE PRO      . Se foloseste direct ca sos sau ca baza pentru sosuri brune, pentru friptura la cuptor si pentru a conferi savoare, aroma si profunzime preparatelor pe baza de carne, peste, fructe de mare si chiar legume.     Jiul ( Jus ) este o “piatra de temelie” din bucataria clasica franceza! Jiul produs de Ariake, Japonia este […]

Ghidul Michelin – Ce este, Clasificari stele Michelin

Ghidul Michelin - orasedin europa

Ghidul Michelin – The Michelin Guide (in fr. Guide Michelin) Ghidul Michelin este o serie de ghiduri anuale publicate de compania franceza Michelin in mai mult de 12 tari. Termenul (ghid Michelin) se refera, in mod normal, la Ghidul Rosu Michelin (Michelin Red Guide), cel mai vechi si foarte cunoscut ghid de referinta pentru hotelurile si restaurantele europene. […]

Bulionuri Ariake PRO

Bulion Ariake

Bulionuri Ariake PRO, Japonia «Bulionul de calitate este inima tuturor preparatelor culinare, atat a celor simple cat si a celor complexe.» Joël Robuchon Ariaké revolutioneaza pregatirea supelor, furnizand un bulion cu foarte putina sare, cu un gust pur si o culoare perfecte in doar cateva minute. Pana acum disponibil numai bucatarilor din Japonia, aceasta infuzie […]

Ulei de Masline Extravirgin, Spania O-MED Black Label Arbequina

Ulei de Masline Extravirgin, Spania, O-MED Black Label Arbequina

Ulei de Masline Extravirgin, Spania O-MED Black Label Arbequina  Unul dintre cele mai bune uleiuri de masline extravirgine din lume. O-MED Arbequina (produs din soiul de masline Arbequina) este un ulei de masline extravirgin plin de arome verzi de iarba proaspat cosita, datorita culesului timpuriu. Este dulceag si fructat. Culoarea este de un verde profund. […]

Ulei de Masline ExtraVirgin PDO, BIO – Biolea, Grecia

Ulei de masline organic Biolea, Grecia

Ulei de Masline ExtraVirgin PDO, BIO – Biolea Cultivare Uleiul de masline extravirgin de la BIOLEA este obtinut din masline cultivate ecologic prin agricultura arida (fara fertilizatori, pesticide si fara irigatii). BIOLEA este un mic producator “artizanal” din zona Kolymbari, Chania, din vestul insulei Creta, care a ajuns la a cincea generatie de cultivatori. Este […]

Cutite de bucatarie japoneze – manufacturare

Cutite de bucatarie Japoneze Cutitele de bucatarie japoneze sunt cele mai apreciate de catre bucatarii profesionisti sau amatori. Unele sunt manufacturate intr-un mod similar celor europene, de exemplu sunt realizate din otel carbon. Altele sunt concepute in cu totul alte moduri decat cele europene, de exemplu prin metoda Damasc. Metoda Damasc de manufacturare isi are originea in […]

Cutite de bucatarie europene – manufacturare

Cutitul Bucatarului 17 cm Lion Sabatier

Cutite de bucatarie europene Unii dintre producatorii taditionali de cutite din Europa au traditie de sute de ani (Lion Sabatier, Franta, din 1852). Fiecare dintre acesti producatori ofera o gama foarte larga de cutite pentru a satisface cerintele fiecarui bucatar, atat profesionist cat si amator. Cele mai bune cutite profesionale sunt realizate printr-un proces denumit […]

Manerul cutitului – estetica, ergonomie, importanta

Manerul cutitului de bucatarie  Multa lume considera ca manerul cutitelor are doar scop estetic, dar nu este doar atat. Manerul este parte integranta a cutitului si este esential pentru eficienta acestuia ca ustensila de taiere. Probabil ca lemnul reprezinta cea mai buna solutie pentru maner, fiind si cel mai atractiv. Totusi, cand este folosit zilnic, […]