Hummusul

Hummusul – origini, preparare

In ceea ce priveste originile hummusului, mai multe surse legate de bucatarie vorbesc despre o poveste din folclor, conform careia, hummusul este descris ca fiind unul din cele mai vechi preparate culinare. Altii vorbesc despre o legenda, in care hummusul a fost pregatit pentru prima data in secolul al XII-lea, de catre un personaj istoric al secolului, insa aceasta informatie este intens disputata.Chef Razvan Cruceanu - Hummus

In ciuda faptului ca originile exacte ale hummusului sunt neclare, stim ca nautul, principalul ingredient al retetei de hummus, a fost cunoscut ca fiind cultivat in vechiul spatiu mediteranean si Orientul Mijlociu. Nautul era consumat in vechea Palestina, fiind una dintre cele mai vechi culturi agricole din Mesopotamia.

Nautul era un sortiment culinar destul de comun si pe strazile din Roma antica.

Un alt ingredient necesar in prepararea hummusului il reprezinta tahini. Acesta este cunoscut ca fiind o pasta preparata din seminte de susan, care sunt inmuiate in apa, iar apoi sunt zdrobite cu scopul de a separa taratele de miez. In ceea ce priveste semintele de susan, acestea dateaza din anul 3.000 inaintea erei noastre, fiind cultivate in Assyria, Irakul de astazi.

Semintele de susan reprezinta o sursa importanta de calciu, fibre si alte minerale naturale, esentiale pentru sanatatea organismului, contin grasimi sanatoase, cu un rol important in buna functionare a metabolismului si a sitemului endocrin.

Pentru reusita retetei de hummus, va recomandam aceste doua ingrediente principale, Naut Boabe in Conserva, 800 g – Marmara si Tahini, Pasta de Susan., pe care le gasiti in magazinul online FT-Shop.ro .

Naut si Tahini pentru reteta de Hummus

 

Sumar articol
Hummusul
Nume articol
Hummusul
Descriere
In ciuda faptului ca originile exacte ale hummusului sunt neclare, stim ca nautul, principalul ingredient al retetei de hummus, a fost cunoscut ca fiind cultivat in vechiul spatiu mediteranean si Orientul Mijlociu
Autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.