Metale comestibile – aur, argint

Aurul si argintul in gastronomie

Aurul comestibil este folosit de secole, inca de pe vremea egiptenilor. Aurul comestibil este aurul pur, ce poate fi digerat. Aparut in anul 2000 I.H., aurul comestibil a fost folosit in scopuri sacre in China si ca element de decor pentru diferite preparate in Japonia. Utilizarea aurului comestibil ca si element de decor, a ajuns apoi in Europa, fiind folosit pe scara larga in timpul secolului al XV-lea, in special la petrecerile organizate de catre suveranii nobili italieni. Intreaga selectie de aur comestibil de 23 k, reprezinta un produs ideal pentru decorarea torturilor, a mancarilor fine, fiind folosit la mesele de gala, la nunti etc.

Metale comestibile - aur, argint

Foita de argint comestibil, numita si „varak” in dialectul indian, este folosita ca si decor pentru multe dulciuri indiene, precum paan si chiar Chyavanprash. Atat argintul cat si aurul au fost folosite mult timp, in special in regiuni precum Japonia sau Europa, ca si aditivi alimentari, dar si in bauturi special,e precum Danziger Goldwasser.

Atunci cand este ingerat,atat aurul cat si argintul nu prezinta niciun pericol. Acestea sunt neutre din punct de vedere al gustului si inerte din punct de vedere chimic. Atat Uniunea Europeana cat si Statele Unite ale Americii, au autorizat utilizarea acestor metale ca aditivi alimentari, in conformitate cu codul E175, respectiv E176. In industria alimenatara de lux, atat aurul cat si argintul se gasesc sub diferite forme: foite, fulgi sau praf.

Aceste metale comestibile, in special aurul, sunt o incantare pentru bucatarii de prestigiu din intreaga lume. Cel mai mare consumator de metale comestibile esteArgint-comestibil India, cu o valoare estimata de 12 tone de aur comestibil pe an. Foitele de aur sunt utilizate pentru a decora produse de patiserie traditionale, precum si delicatese ce au la baza mielul, servite la nunti sau la diferite festivaluri religioase. In China, anumite tipuri de vanat sunt presarate cu aur, iar in Japonia se obisnuieste sa se faca urarile pentru venirea noului an, ciocnind un pahar de shake ce contine aur. Unii dintre cei mai mari bucatari ai Japoniei au folosit ca si garnitura la preparatul lor numit sashimi, aur fin. In Pakistan, aurul este cel mai adesea folosit ca si afrodisiac.

Argintul comestibil este deasemenea ideal pentru lounge bar, pentru decorarea bauturilor, lichioruri sau coktail. Fulgii de aur sau fulgii de argint sunt de cele mai multe ori presarati pe suprafata bomboanelor, sau sunt adaugati in bauturi alcoolice, pe cand foitele de aur sau foitele de argint sunt mult mai delicate, fiind mai dificil de lucrat cu ele.

Aceste metale comestibile, aur si argint, reprezinta un trend in restaurantele de lux din intreaga lume. Inca din antichitate, aceste metale erau apreciate pentru puterea lor simbolica, calitatile estetice, iar uneori, pentru puterea lor magica.

Puteti comanda Metale comestibile – aur, argint de pe FT-Shop.ro

Sumar articol
Metale comestibile - aur, argint
Nume articol
Metale comestibile - aur, argint
Descriere
Metale comestibile - aur, argint. Atunci cand este ingerat, atat aurul cat si argintul nu prezinta nici-un pericol. Acestea sunt neutre din punct de vedere al gustului si inerte din punct de vedere chimic.
Autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.