Panko fulgi de pesmet in bucataria asiatica

Panko fulgi de pesmet

Panko reprezinta un tip de fulgi de pesmet, ce sunt frecvent utilizati in bucataria asiatica, desi au devenit mult mai populari si disponibili pe o scara larga, in bucatariile din Vest. Acest tip de pesmet japonez este adesea utilizat in mod traditional pentru a imbraca, acoperi anumite alimente, precum tonkatsu.

Panko fulgi de pesmet

Cea mai mare diferenta dintre panko si pesmetul propriu zis  o reprezinta faptul ca panko poate fi obtinut si din paine fara crusta. Panko se diferentiaza de pesmetul standard si prin textura si tipul de paine care se foloseste in realizarea acestuia. Astfel ca panko se face folosind numai paine alba, pe cand pesmetul standard se face folosind diferite tipuri de paine.

Exista doua tipuri de panko: panko alb, care este facut din paine alba, fara crusta si panko de culoarea bronzului care este facut din intreaga paine, cu tot cu crusta. Painea este transformata in fulgi mari, iar apoi este uscata.

Panko are o textura luminoasa, aerisita si delicata, aceste caracteristici facandu-l deosebit, putand fi folosit cu incredere la prajitul alimentelor, deoarece absoarbe mai putin ulei decat pesmetul standard, iar alimentele sunt pastrate clare si crocante.

Consumat in stare proprie, panko nu prezinta nici-un tip de gust. Acesta poate fi folosit ca un topping crocant pentru a da textura unei musaca la cuptor, macaroane cu branza etc. Deasemenea, panko este adesea utilizat la gatitul in stil japonez. Pentru a obtine un topping excelent, panko poate fi amestecat cu parmezan ras, sare, piper sau chiar cu diferite plante. Acest topping se adauga apoi pe suprafata preparatelor care vor fi ulterior adaugate in cuptor, obtinandu-se astfel o crusta luminoasa si crocanta. Acest topping poate fi folosit pentru cartofii frantuzesti, lasagna, taitei etc.

Panko este produs la nivel mondial, in special in tarile din Asia, precum Japonia, Coreea, Thailanda, China si Vietnam.

Puteti comanad Panko – Fulgi de Pesmet, de pe www.FT-Shop.ro

Sumar articol
Panko fulgi de pesmet
Nume articol
Panko fulgi de pesmet
Descriere
Panko fulgi de pesmet. Panko reprezinta un tip de fulgi de pesmet, ce sunt frecvent utilizati in bucataria asiatica, desi a devenit mult mai popular si disponibil pe o scara larga in bucatariile din vest.
Autor
Publicat de
FT-Shop
Logo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.