Scortisoara de Ceylon (Cinnamomum verum)

Scortisoara de Ceylon – Cunoasteti Scortisoara adevarata?

Scortisoara de Ceylon – stiintific vorbind, exista o singura scortisoara adevarata, cea de Ceylon (Ceylan). Denumirea stiintifica este „Cinnamomum zeylanicum”(Cinnamomum verum). Aceasta are o aroma mult mai intensa si complexa decat cea a scortisoarei obisnuite, intalnita in magazine.Scortisoara de Ceylon - adevarata scortisoara, www.ft-shop.ro

Scortisoara este un condiment care a fost utilizat din cele mai vechi timpuri si in medicina, in afara de domeniul culinar, pentru aromatizarea preparatelor. Despre folosirea ei apar mentiuni si in Biblie. In Egiptul antic era folosit, pe langa medicina si bucatarie, ca agent de imbalsamare. Multa vreme, scortisoara, era atat de pretuita, incat era considerata mai valoroasa decat aurul.

Ce calitati are Scortisoara de Ceylon?

Din punct de vedere terapeutic, scortisoara de Ceylon (Ceylan) prezinta calitati mult superioare celorlalte specii.

S-a descoperit ca in scortisoara obisnuita (scortisoara chinezeascaCinnamomum cassia, cultivata in India, Indonesia, Laos, Malaysia, Taiwan, Thailanda si Vietnam) este prezenta, in cantitati importante, o substanta numita cumarina. Cumarina este o substanta toxica ce poate sa fie periculoasa pentru organism daca este folosita in cantitati mari.

Cumarina se regaseste si in scortisoara de Ceylon, dar in cantitati mult mai mici, ceea ce o recomanda pe aceasta in folosirea frecventa.

Diferentele dintre scortisoara chinezeasca si scortisoara adevarata de aspect sunt foarte evidente, cum se observa si in fotografie, Cinnamomum verum (1) are un aspect de suluri de pergament rulat, subtiri si usor sfaramicioase, pe cand Cinnamomum cassia (2) are aspect de coaja de copac rulata, groasa si foarte tare.

Cum  se utilizeaza  aceasta scortisoara?Scortisoara de Ceylon batoane si pudra

In cazul unei utilizari frecvente, trebuie sa va asigurati ca scortisoara folosita este proaspata (varianta ideala de consum este cea in care poate sa fie rasnita pe loc, in cazul utilizarii ei in forma de pudra) si este Scortisoara „adevarata” (Cinnamomum verum). 

Incorporand o lingurita de scortisoara adevarata in dieta zilnica, putem reduce pofta de mancare si ne ajuta in eficientizarea dietei pentru scaderea in greutate.

Este folosita cu succes prin presararea pudrei (macinata proaspat) peste deserturile preferate, in cereale, pe mere coapte, in clatite etc.

Se pot adauga bucatele de scortisoara in bautura zilnica (ceai, cafea). Scortisoara se preteaza la a fi folosita si in diverse retete culinare, dand o aroma exotica acestora.

Va invitam sa o testati chiar acum!

Cumpara aceasta scortisoara, batoane de pe Ft-Shop.ro

Scortisoara de Ceylon, Sri Lanka - www.ft-shop.ro

Sumar articol
Scortisoara de Ceylon (Cinnamomum verum)
Nume articol
Scortisoara de Ceylon (Cinnamomum verum)
Descriere
Scortisoara de Ceylon - stiintific vorbind, exista o singura scortisoara adevarata, cea de Ceylon (Ceylan). Denumirea stiintifica este "Cinnamomum zeylanicum”(Cinnamomum verum).
Autor
Publicat de
FT-Shop
Logo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.