Sosul Teriyaki

Teriyaki

Teriyaki este o tehnica de gatit folosita in bucataria japoneza in care produsele alimentare sunt fripte sau facute la gratar,dupa ce initial au fost unse cu sos de soia, mirin si zahar.

Sosul-Teriyaki

Pesti precum marlin, pestele galben, tonul dungat, somonul, pastravul sau macroul, sunt cel mai adesea utilizati in preparatele din bucataria japoneza, iar in ceea ce priveste carnea rosie si carnea alba utilizata in preparat, carnea de pui, carnea de porc, carnea de miel, dar si carnea de vita, sunt cel mai adesea regasite in bucatariile japoneze din Occident.

Cuvantul „teriyaki” provine de la substantivul „teri”, care face referire la stralucirea si luciul dat de catre continutul in zahar al sosului si de la cuvantul „yaki”, ce face referire la metoda de a gati prin frigere sau fierbere. In mod traditional, carnea este inmuiata in sos sau aceasta este „periata ” cu sos in timpul gatitului. Astfel, teriyaki reprezinta defapt crusta lucioasa pe care alimentele ce initial au fost unse su sos Teriyaki iar apoi fripte, o prezinta.

In America de Nord orice fel de mancare preparat cu Sosul Teriyaki ( multi foTeriyakilosind chiar si alternative de origine straina, precum vin sau mirin) sau cu ingrediente adaugate precum usturoiul sau susanul ( mai putin frecvente in bucataria japoneza), este descris ca fiind un fel de mancare teriyaki. Sosul teriyaki este in general dulce, desi deasemenea poate fi si picant.

Sosul Teriyaki este uneori pus pe aripile de pui sau folosit ca sos de scufundare.

Pentru prepararea Sosului Teriyaki sunt necesare o cana cu sos de soia, 1/2 zahar brun inchis, 1 cana de mirin ( un ingredient esential in obtinerea sosului Teriyaki ideal) si 1/2 cana sake. Intr-o cratita mica se amesteca sosul de soia impreuna cu zahar, mirin si zahar. Intregul amestec este lasat pe foc mediu-mare pana in momentul in care acesta incepe sa fiarba, iar apoi amestecul se reduce la foc mic si se fierbe pana cand se ingroasa suficient, aproximativ 20 de minute.

Dupa ce sosul s-a ingrosat suficient, acesta este retras de la sursa de caldura si este lasat sa se raceasca. Dupa ce Sosul Teriyaki este gata, acesta poate fi folosit in ungerea carnii sau a pestelui, ce urmeaza a fi ulterior fripta pe gratar.

Puteti comanda Sosul Teriyaki de pe FT-Shop.ro

Sumar articol
Sosul Teriyaki
Nume articol
Sosul Teriyaki
Descriere
Soul Teriyaki. Teriyaki este o tehnica de gatit folosita in bucataria japoneza in care produsele alimentare sunt fripte sau facute la gratar,dupa ce initial au fost unse cu sos de soia, mirin si zahar.
Autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.