Tom Ka

Tom Ka

Tom Ka sau supa thailandeza de cocos, este o supa picanta, acrisoara, cu lapte de cocos, ce provine din bucataria thailandeza. In Thailanda, cele mai multe retete de Tom Ka includ de obicei lapte de cocos, galangal, lime, lemongrass, coaja de lamaie kaffir, ardei iute thailandez, coriandru ( sau marar), ciuperci (shiitake sau alte ciuperci), carne de pui, sos de peste si suc de lamaie. Uneori se mai adauga si ardei iuti prajiti.

Supa-Tom-Ka

Adaugarea mararului in supa Tom Ka nu este obligatorie, acesta fiind optional. Pentru prepararea supei Tom Ka, se pune la fiert aproximativ 250 ml. lapte de cocos, adaugandu-se apoi pasta Tom Ka, 500 grame piept de pui, coaja de lamaie kaffir, alaturi de toate celelalte ingrediente. Intregul amestec se lasa sa fiarba usor, pana in momentul in care carnea este gatita suficient. Se mai adauga apoi 250 ml lapte de cocos, intreaga compozitie dandu-se din nou in fiert. Dupa ce preparatul este gata, acesta se asezoneaza cu zeama de lamaie si sosul de peste.

Exista mai multe versiuni de Tom Ka, precum:

– Tom Kha Thale, facuta din fructe de mare.

– Tom Kha het, supa facuta din ciuperci.

– Tom Kha mu, preparata din carne de porc.

– Tom Kha taohu, supa preparata cu tofu.

Puteti comanda Tom Ka de pe FT-Shop.ro

Sumar articol
Tom Ka
Nume articol
Tom Ka
Descriere
Tom Ka. Tom Ka sau supa thailandeza de cocos, este o supa picanta, acrisoara, cu lapte de cocos, ce provine din bucataria thailandeza.
Autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.